Egyszer köretként, egyszer egytál ételként kerülhet az asztalra. A sajt és a főzőtejszín biztosítja a krémességet, a bacon és a hagyma pedig az ízek teltségét.

Hozzávalók:
350 g liszt
1 db tojás
150 g bacon
200 ml főzőtejszín
200 g trappista sajt
1 fej vöröshagyma
1 teáskanál só
½ teáskanál őrölt bors
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A lisztet a tojással, sóval és vízzel összekeverjük, vigyázzunk, túl sokáig nem szabad keverni.
2. lépés
Forró vízbe szaggatjuk a galuskát és forrástól számítva 2 percig főzzük, azután leszűrjük.
3. lépés
Közben a bacont lepirítjuk, és lepároljuk rajta a felkockázott lila hagymát.
4. lépés
Ezután a tejszínnel összemelegítjük, és fűszerezzük. Óvatosan forraljuk, mert ha túlforraljuk, kicsapódik.
5. lépés
A kifőtt galuskát beleforgatjuk a szószba, és hozzákeverjük a reszelt sajt több mint a felét.
6. lépés
Hőálló edénybe tesszük a galuskát, és a maradék sajttal megszórjuk a tetejét.
Előmelegített sütőben 200 fokon 25 - 30 perc alatt pirosra sütjük.