top of page

Bajor galuska

Előkészítés:

20 perc

Főzési idő:

25 perc

Adag:

Tapasztalat:

Alapszint

Glutén/Laktóz:

Egyszer köretként, egyszer egytál ételként kerülhet az asztalra. A sajt és a főzőtejszín biztosítja a krémességet, a bacon és a hagyma pedig az ízek teltségét.

Hozzávalók:

  • 350 g liszt

  • 1 db tojás

  • 150 g bacon

  • 200 ml főzőtejszín

  • 200 g trappista sajt

  • 1 fej vöröshagyma

  • 1 teáskanál só

  • ½ teáskanál őrölt bors

Elkészítés:

Bajor galuska

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A lisztet a tojással, sóval és vízzel összekeverjük, vigyázzunk, túl sokáig nem szabad keverni.


2. lépés

Forró vízbe szaggatjuk a galuskát és forrástól számítva 2 percig főzzük, azután leszűrjük. 


3. lépés

Közben a bacont lepirítjuk, és lepároljuk rajta a felkockázott lila hagymát.


4. lépés

Ezután a tejszínnel összemelegítjük, és fűszerezzük. Óvatosan forraljuk, mert ha túlforraljuk, kicsapódik.


5. lépés

A kifőtt galuskát beleforgatjuk a szószba, és hozzákeverjük a reszelt sajt több mint a felét.


6. lépés

Hőálló edénybe tesszük a galuskát, és a maradék sajttal megszórjuk a tetejét.

Előmelegített sütőben 200 fokon 25 - 30 perc alatt pirosra sütjük.

bottom of page