Nagyon finom, és imádni fogja mindenki. Kétségtelen, egy kicsit több időt és figyelmet igényel, de aztán az üres tányérok kárpótolnak.
Gyakorlott
Vadas marha házi zsemlegombóccal
Az érett gyökérzöldségekből az igazi, tehát az ősz elejétől következő nyár elejéig bármikor elkészíthető.
Alapszint
Tepsis tarjahalom
Csak egy tepsi. A köret és a hús együtt sülve igazi szaftos egytálételt ad.
Gyakorlott
Parmezános húsgolyó
Az eleve lágyabb húsgolyók a sajtszószban további ízekkel gazdagodnak.
Gyakorlott
Kacsamáj pástétom áfonya zselével
Ünnepi asztalra előételnek vagy vendégváró falatoknak tökéletes.
Gyakorlott
Vadas leves pirított hagymás krumpligombóccal
Aki szereti az alap vadas mártást, imádni fogja ennek leves változatát.
Alapszint
Házi csalamádé
Télire nagy adag vitaminforrás. Érdemes ősszel rászánni egy kis időt.
Gyakorlott
Toszkán sertés szűzérme
Igazi mediterrán alapanyagok, zamatos ízek. Na és persze az elmaradhatatlan tészta a citrom frissességével.
Alapszint
Borleves
Ha hideg van kint akkor langyosan, de a kandalló melege mellett akár hidegen is tálalható.
Alapszint
Házi aszpikos felvágott
Nem egyszer előfordul, hogy megmarad a sült hús vagy a húslevesben főtt hús. Az egyik megoldás, hogy házilag elkészíted az aszpikos felvágottat.
Alapszint
Bajor galuska
Akár megmaradt galuskával vagy akár frissen kiszaggatottal nagyszerű egytálételt tudsz varázsolni. De akár köretként is tálalhatod.
Alapszint
Mángoldos ravioli
Friss mángold, házi friss tészta, érett grana padano. Mi kellhet még egy tavaszi raviolihoz?
Alapszint
Anyukám sajtos husija
Ki ne szeretné azt a megsült sajtot, ami teljesen betakarja a husit. A tejfölös sapka, pedig omlóssá teszi. A friss tavaszi zöldségek hozzák a friss üde ízeket.
Alapszint
Húsos burgonyapárna
A párnák mellé jöhet bármiféle szósz vagy saláta. Kirakod a vendégek elé egy jó nagy tálba, és csak eszik….csak eszik és csak eszik.
Alapszint
Mézes-szójás sertéssült hagymás rizzsel
Ne ijedj meg az időtől! Isteni ízvilágot kapsz néhány óra múlva. Ne hagyd ki!
Alapszint
Lecsó télire
Milyen jó is télen felbontani egy házi lecsót!! Tudod, hogy mi van benne, így nyugodtan fogyaszthatod.
Alapszint
Szűzpecsenye áfonyás céklával
Egy omlós szűzpecsenye mindig fenséges fogás az asztalon. A krumpli, az édesburgonya és a répa gombócok hozzák a krémes elemet. Az áfonyás, mézes cékla pedig ráteszi a koronát.
Alapszint
Mézes chilis hátszín és hashbrown
A bort tessék szépen beleönteni! Ettől lesz nagyon szép színe, na és persze fenséges íze. A végén nyugodtan szórd meg chili pehellyel, ha szeretnéd, hogy csípősebb legyen.
Alapszint
Sistergős sertésszelet
Mitől is sistergős? Mert mikor a kolozsvári szalonna a kolbásszal és a hagymával sül az ínycsiklandozó illatok mellett, fantasztikus szimfónia hallatszik a serpenyőből.
Gyakorlott
Fokhagymás marha á la Duci nagyi
Nagymamánk igazi slow cooking menüje. A rengeteg fokhagymában párolódó marhahús a kés alatt egyszerűen szétomlik.
Alapszint
Hegyi gombóc leves
Nagyon megéri megvárni, míg a marhahús omlós nem lesz. A fűszerek, a mustár megadja a pikáns, savanykás ízt, melyet az édesburgonya gombóc tesz lággyá.