top of page

Fokhagymás marha á la Duci nagyi

Előkészítés:

30 perc

Főzési idő:

3 óra

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Gyakorlott

Glutén/Laktóz:

Laktózmentes

Nagyon egyszerű elkészíteni, bár a marhahús miatt egy kicsit több idő kell. De ha kivárod, akkor szétomlik a szádban a hús, és tobzódik a finom fokhagyma. Ha nincs problémád a gluténnal, akkor tarhonyával az igazoi

Hozzávalók:

  • 70 dkg marha felsál/fehér pecsenye

  • 1 nagy fej fokhagyma

  • 2 dl olaj

  • 2 evőkanál liszt (rizsliszt)

  • 1 kávéskanál őrölt bors

  • 2 kávéskanál só

  • 250 g köles, vagy 250 g tarhonya

  • 3 db színes paprika

  • 1 kávéskanál pektin

Elkészítés:

Fokhagymás marha á la Duci nagyi

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A húst felszeleteljük és megforgatjuk a lisztben vagy rizslisztben.


2. lépés

Az olaj felét felforrósítjuk, és a hússzeleteket átforgatjuk benne.

Mikor a hús kapott egy kis színt, rátesszük a fokhagyma nagyobb részét összezúzva, 1 kanál sót, őrölt borsot.


3. lépés

Öntünk rá egy bögre langyos vizet, és fedő alatt óvatosan kevergetve egészen puhára főzzük.

Ha szükséges a vizet még apránként pótoljuk.


4. lépés

Közben a paprikákat felaprítva 1 evőkanál olajon fedő alatt puhára pároljuk, kicsit megsózzuk ha kell, apránként egy kis vizet öntünk hozzá.

Mikor a paprika már puha bot mixer segítségével egészen összepürésítjük.


5. lépés

A paprika pürét átpaszírozzuk, és a pektinnel összeforraljuk.


6. lépés

A tarhonyát a szokásos módon először olajon lepirítjuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntve, sózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk.


7. lépés

Néhány gerezd fokhagymát forró olajban kisütünk. Mikor kezd aranybarna lenni, vegyük ki az olajból.

bottom of page