Nagyon egyszerű elkészíteni, bár a marhahús miatt egy kicsit több idő kell. De ha kivárod, akkor szétomlik a szádban a hús, és tobzódik a finom fokhagyma. Ha nincs problémád a gluténnal, akkor tarhonyával az igazoi

Hozzávalók:
70 dkg marha felsál/fehér pecsenye
1 nagy fej fokhagyma
2 dl olaj
2 evőkanál liszt (rizsliszt)
1 kávéskanál őrölt bors
2 kávéskanál só
250 g köles, vagy 250 g tarhonya
3 db színes paprika
1 kávéskanál pektin
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A húst felszeleteljük és megforgatjuk a lisztben vagy rizslisztben.
2. lépés
Az olaj felét felforrósítjuk, és a hússzeleteket átforgatjuk benne.
Mikor a hús kapott egy kis színt, rátesszük a fokhagyma nagyobb részét összezúzva, 1 kanál sót, őrölt borsot.
3. lépés
Öntünk rá egy bögre langyos vizet, és fedő alatt óvatosan kevergetve egészen puhára főzzük.
Ha szükséges a vizet még apránként pótoljuk.
4. lépés
Közben a paprikákat felaprítva 1 evőkanál olajon fedő alatt puhára pároljuk, kicsit megsózzuk ha kell, apránként egy kis vizet öntünk hozzá.
Mikor a paprika már puha bot mixer segítségével egészen összepürésítjük.
5. lépés
A paprika pürét átpaszírozzuk, és a pektinnel összeforraljuk.
6. lépés
A tarhonyát a szokásos módon először olajon lepirítjuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntve, sózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk.
7. lépés
Néhány gerezd fokhagymát forró olajban kisütünk. Mikor kezd aranybarna lenni, vegyük ki az olajból.