top of page

Hegyi gombóc leves

Előkészítés:

25 perc

Főzési idő:

2,5 - 3 óra

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Alapszint

Glutén/Laktóz:

Gluténmentes

Laktózmentes

Más mint egy gulyás, más mint egy raguleves. Hidd el rendszeres része lesz a családi menünek. Az édesburgonya gombóc helyett persze tehetsz bele normál krumpligombócot.

Hozzávalók:

  • 0,5 kg marha lábszár

  • 2 db sárgarépa

  • 2 db fehérrépa

  • 2 evőkanál olaj

  • 1 fej vöröshagyma

  • 1 db édes burgonya

  • 3 evőkanál zabpehelyliszt

  • 200 ml kókuszkrém

  • 1 evőkanál mustár

  • 1 tojás sárgája

  • 2 teáskanál só

  • 1 teáskanál rozmaring

  • 10 szem feketebors

  • 5 – 6 szem szegfűbors

  • 1 teáskanál koriander

  • 1 teáskanál kakukkfű

  • 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió

  • 4 – 5 db babérlevél

Elkészítés:

Hegyi gombóc leves

Letölthető receptlap

  1. Lépés

Az apró kockára vágott hagymát az olajon megpirítjuk.

Rátesszük a lehártyázott, felkockázott marhahúst, és összepároljuk.


2. lépés

Egy teatojásba beletöltjük a fűszereket (bors, szegfűbors, koriander, kakukkfű, rozmaring). A babérlevéllel, és a sóval együtt hozzátesszük a húshoz, és fedő alatt puhára pároljuk, kb. 1,5 óra.


3. lépés

A sárgarépa, és fehérrépa kockákat hozzátesszük, és az egészet puhára főzzük.

Felengedjük vízzel és puhára főzzük a zöldségeket.


4. lépés

A kókusz krémet összekeverjük 1 evőkanál zabpehely liszttel, és a mustárral, majd az egészet hozzákeverjük a leveshez, és alaposan összeforraljuk.


5. lépés

Közben megpucoljuk az édesburgonyát, és sós vízben puhára főzzük. Mikor egész puha, leöntjük róla a vizet, és jól összetörjük.


6. lépés

Hozzátesszük a tojássárgáját, 2 evőkanál zabpehely lisztet, és az őrölt szerecsendiót. Alaposan összekeverjük, és vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle. Végül a gombócokat a levesbe főzzük.

bottom of page