Más mint egy gulyás, más mint egy raguleves. Hidd el rendszeres része lesz a családi menünek. Az édesburgonya gombóc helyett persze tehetsz bele normál krumpligombócot.

Hozzávalók:
0,5 kg marha lábszár
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
2 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
1 db édes burgonya
3 evőkanál zabpehelyliszt
200 ml kókuszkrém
1 evőkanál mustár
1 tojás sárgája
2 teáskanál só
1 teáskanál rozmaring
10 szem feketebors
5 – 6 szem szegfűbors
1 teáskanál koriander
1 teáskanál kakukkfű
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
4 – 5 db babérlevél
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
Az apró kockára vágott hagymát az olajon megpirítjuk.
Rátesszük a lehártyázott, felkockázott marhahúst, és összepároljuk.
2. lépés
Egy teatojásba beletöltjük a fűszereket (bors, szegfűbors, koriander, kakukkfű, rozmaring). A babérlevéllel, és a sóval együtt hozzátesszük a húshoz, és fedő alatt puhára pároljuk, kb. 1,5 óra.
3. lépés
A sárgarépa, és fehérrépa kockákat hozzátesszük, és az egészet puhára főzzük.
Felengedjük vízzel és puhára főzzük a zöldségeket.
4. lépés
A kókusz krémet összekeverjük 1 evőkanál zabpehely liszttel, és a mustárral, majd az egészet hozzákeverjük a leveshez, és alaposan összeforraljuk.
5. lépés
Közben megpucoljuk az édesburgonyát, és sós vízben puhára főzzük. Mikor egész puha, leöntjük róla a vizet, és jól összetörjük.
6. lépés
Hozzátesszük a tojássárgáját, 2 evőkanál zabpehely lisztet, és az őrölt szerecsendiót. Alaposan összekeverjük, és vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle. Végül a gombócokat a levesbe főzzük.