Érdemes a nyár végén nekiállni, és néhány üveg lecsót eltenni télire. Tudod, hogy mi van benne, saját ízesítéseddel készül. Nyugodtan hagyd ki belőle a virslit vagy a kolbászt, hisz akár egy magyaros szűzérme is készülhet belőle.

Hozzávalók:
4 kg paprika
2 kg paradicsom
1,5 kg hagyma
5 kg sertészsír / 0,5 l olaj
2 evőkanál pirospaprika
5 kávéskanál só
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A hagymát felkockázzuk és a zsiradékon üvegesre pirítjuk, rászórjuk a pirospaprikát.
2. lépés
A paradicsomot leforrázzuk, és lehúzzuk a héját, majd, felkockázzuk.
3. lépés
A paprikát alaposan megmossuk, kicsumázzuk, és felszeleteljük.
4. lépés
A hagymán először a paradicsomot hagyjuk kicsit összeesni, majd rátesszük a paprikát.
5. lépés
Alaposan összefőzzük
6. lépés
Az üvegeket kimossuk, és melegvizzel előmelegítjük. Majd még forrón az üvegekbe mérjük. Szorosan rátekerjük a tetejét, és forrón papírba vagy textilbe csomagolva néhány napra dunsztba tesszük.