top of page

Lecsó télire

Előkészítés:

60 perc

Főzési idő:

60 perc

Adag:

8 üveg

Tapasztalat:

Alapszint

Glutén/Laktóz:

Gluténmentes

Laktózmentes

Érdemes a nyár végén nekiállni, és néhány üveg lecsót eltenni télire. Tudod, hogy mi van benne, saját ízesítéseddel készül. Nyugodtan hagyd ki belőle a virslit vagy a kolbászt, hisz akár egy magyaros szűzérme is készülhet belőle.

Hozzávalók:

  • 4 kg paprika

  • 2 kg paradicsom

  • 1,5 kg hagyma

  • 5 kg sertészsír / 0,5 l olaj

  • 2 evőkanál pirospaprika

  • 5 kávéskanál só

Elkészítés:

Lecsó télire

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A hagymát felkockázzuk és a zsiradékon üvegesre pirítjuk, rászórjuk a pirospaprikát.


2. lépés

A paradicsomot leforrázzuk, és lehúzzuk a héját, majd, felkockázzuk.


3. lépés

A paprikát alaposan megmossuk, kicsumázzuk, és felszeleteljük.


4. lépés

A hagymán először a paradicsomot hagyjuk kicsit összeesni, majd rátesszük a paprikát.


5. lépés

Alaposan összefőzzük


6. lépés

Az üvegeket kimossuk, és melegvizzel előmelegítjük. Majd még forrón az üvegekbe mérjük. Szorosan rátekerjük a tetejét, és forrón papírba vagy textilbe csomagolva néhány napra dunsztba tesszük.

bottom of page