Ritkán használjuk a mángoldot, pedig elég régi eleme a konyháknak. Igazi friss tavaszi ízt hoz a tányérokra. Nem is beszélve a friss házi gyúrt tésztáról.

Hozzávalók:
Tésztához:
40 dkg normál liszt
4 db tojás
½ mokkáskanál só
Töltelékhez:
3 csokor mángold
25 dkg darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
4 – 5 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
100 ml főzőtejszín
1 mokkáskanál só
½ mokkáskanál őrölt feketebors
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A lisztet átszitáljuk egy gyúródeszkára, hozzáadjuk a tojást, és a sót. Jó alaposan összegyúrjuk, ha szükséges adunk hozzá egy kevés vizet. Egynemű állagú cipót formázunk belőle. Félretesszük letakarva pihenni.
2. lépés
A mángold leveleket alaposan megmossuk, az erősebb főereket kitépjük. A leveleket csíkokra vágjuk, a hagymát és fokhagymát felkockázzuk, majd olajon pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk. Mikor elkészült néhány kanállal félreteszünk belőle.
3. lépés
Külön serpenyőben lepirítjuk a darált húst, majd összekeverjük a nagyobb mennyiségű mángolddal.
4. lépés
A pihentetett tésztát vékonyra nyújtjuk, lehet tésztakészítő géppel, vagy akár nyújtófával. A tészta képzeletbeli felénél kis halmokba tesszük a tölteléket, egyforma távolságokban, úgy hogy a tészta másik felét rá tudjuk hajtani.
5. lépés
A tészta szélét óvatosan bevizezzük, ráhajtjuk, majd jó alaposan összenyomkodjuk, és kis párna formára feldaraboljuk.
Lobogó forró sós vízben kifőzzük.
6. lépés
A félretett mángoldot, botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a főzőtejszínt, és ha szükséges ízesítjük.