top of page

Mángoldos ravioli

Előkészítés:

30 perc

Főzési idő:

20 perc

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Alapszint

Glutén/Laktóz:

Ritkán használjuk a mángoldot, pedig elég régi eleme a konyháknak. Igazi friss tavaszi ízt hoz a tányérokra. Nem is beszélve a friss házi gyúrt tésztáról.

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 40 dkg normál liszt

  • 4 db tojás

  • ½ mokkáskanál só

Töltelékhez:

  • 3 csokor mángold

  • 25 dkg darált sertéshús

  • 1 fej vöröshagyma

  • 4 – 5 gerezd fokhagyma

  • 2 evőkanál olaj

  • 100 ml főzőtejszín

  • 1 mokkáskanál só

  • ½ mokkáskanál őrölt feketebors

Elkészítés:

Mángoldos ravioli

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A lisztet átszitáljuk egy gyúródeszkára, hozzáadjuk a tojást, és a sót. Jó alaposan összegyúrjuk, ha szükséges adunk hozzá egy kevés vizet. Egynemű állagú cipót formázunk belőle. Félretesszük letakarva pihenni.


2. lépés

A mángold leveleket alaposan megmossuk, az erősebb főereket kitépjük. A leveleket csíkokra vágjuk, a hagymát és fokhagymát felkockázzuk, majd olajon pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk. Mikor elkészült néhány kanállal félreteszünk belőle.


3. lépés

Külön serpenyőben lepirítjuk a darált húst, majd összekeverjük a nagyobb mennyiségű mángolddal.


4. lépés

A pihentetett tésztát vékonyra nyújtjuk, lehet tésztakészítő géppel, vagy akár nyújtófával. A tészta képzeletbeli felénél kis halmokba tesszük a tölteléket, egyforma távolságokban, úgy hogy a tészta másik felét rá tudjuk hajtani.


5. lépés

A tészta szélét óvatosan bevizezzük, ráhajtjuk, majd jó alaposan összenyomkodjuk, és kis párna formára feldaraboljuk.

Lobogó forró sós vízben kifőzzük.


6. lépés

A félretett mángoldot, botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a főzőtejszínt, és ha szükséges ízesítjük.

bottom of page