Ennyi önállóan is finom alapanyag együtt csodálatos illattal tölti be a konyhát. A telt ízek miatt nehéz abbahagyni egy szeletnél. Ha netán maradna másnapra, még jobban összeérnek az ízek.

Hozzávalók:
8 szelet sertés karaj
20 dkg kolozsvári szalonna
1 szál füstölt kolbász
1 nagy fej lila hagyma
15 dkg trappista sajt
1 gerezd fokhagyma
só
őrölt bors
5 dkg vaj
3 evőkanál liszt
1 dl tej
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A karajszeleteket kissé megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük a zúzott fokhagymával és egy tapadásmentes tepsibe egymás mellé fektetjük.
2. lépés
A kolozsvári szalonnát, kolbászt, lilahagymát összekockázzuk, és szép óvatosan lepirítjuk.
3. lépés
A vajat egy tapadásmentes edényben felolvasztjuk, hozzá tesszük a lisztet, és tejjel csomómentesre főzzük, a végén belekeverjük az őrölt szerecsendiót.
4. lépés
A kész besamel mártást hozzákeverjük a már megpirított kolbászos raguhoz.
5. lépés
A ragut ráhalmozzuk a hússzeletekre.
6. lépés
Mindegyik szeletet külön megszórjuk a reszelt sajttal.
Előmelegített 200 C-os sütőben 35 perc alatt készre sütjük.