top of page

Sistergős sertésszelet

Előkészítés:

15 perc

Főzési idő:

50 perc

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Alapszint

Glutén/Laktóz:

Ennyi önállóan is finom alapanyag együtt csodálatos illattal tölti be a konyhát. A telt ízek miatt nehéz abbahagyni egy szeletnél. Ha netán maradna másnapra, még jobban összeérnek az ízek.

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertés karaj

  • 20 dkg kolozsvári szalonna

  • 1 szál füstölt kolbász

  • 1 nagy fej lila hagyma

  • 15 dkg trappista sajt

  • 1 gerezd fokhagyma

  • őrölt bors

  • 5 dkg vaj

  • 3 evőkanál liszt

  • 1 dl tej

  • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió

Elkészítés:

Sistergős sertésszelet

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A karajszeleteket kissé megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük a zúzott fokhagymával és egy tapadásmentes tepsibe egymás mellé fektetjük.


2. lépés

A kolozsvári szalonnát, kolbászt, lilahagymát összekockázzuk, és szép óvatosan lepirítjuk.


3. lépés

A vajat egy tapadásmentes edényben felolvasztjuk, hozzá tesszük a lisztet, és tejjel csomómentesre főzzük, a végén belekeverjük az őrölt szerecsendiót.


4. lépés

A kész besamel mártást hozzákeverjük a már megpirított kolbászos raguhoz.


5. lépés

A ragut ráhalmozzuk a hússzeletekre.


6. lépés

Mindegyik szeletet külön megszórjuk a reszelt sajttal.

Előmelegített 200 C-os sütőben 35 perc alatt készre sütjük.

bottom of page