top of page

Tepsis tarjahalom

Előkészítés:

20 perc

Főzési idő:

105 perc sütés

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Alapszint

Glutén/Laktóz:

Gluténmentes

Csak egy tepsi. A köret és a hús együtt sülve igazi szaftos egytálételt ad.
Mint a legtöbb esetben ezt is ízlésedhez igazíthatod. Se a tejföllel se a sajttal ne spórolj. Enélkül nem lesz omlós a tarjaszelet.

Hozzávalók:

  • 8 szelet tarja / karaj /csirkemell csont nélkül

  • 1,5 kg burgonya

  • 2 nagy fej vöröshagyma

  • 200 g bacon / füstölt szalonna

  • 15 dkg trappista sajt

  • 3 -4 evőkanál tejföl

  • 1 evőkanál olaj

  • 2 mokkás kanál fokhagymapor

  • 2 mokkás kanál só

  • 1 mokkás kanál őrölt színes bors

Elkészítés:

Tepsis tarjahalom

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A burgonyát megpucoljuk, és felkarikázzuk, egy hőálló edénybe, tepsibe tesszük, amit kicsit beolajozunk.

Felkarikázzuk a megpucolt hagymát, és a burgonyára szórjuk, majd megsózzuk.


2. lépés

A felszeletelt húsokat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fokhagyma por felével.


3. lépés

Beterítjük szalonnával, lefedjük alufóliával, és 180 fokos sütőben kb. 90 percig sütjük.


4. lépés

Levesszük a fóliát, és a hússzeleteket megkenjük fokhagymás tejföllel.


5. lépés

Megszórjuk sajttal, és visszatesszük a sütőbe.


6. lépés

200 fokon kb. 15 percig sütjük, hogy a sajt szépen ráolvadjon, és megpiruljon.

bottom of page