Csak egy tepsi. A köret és a hús együtt sülve igazi szaftos egytálételt ad.
Mint a legtöbb esetben ezt is ízlésedhez igazíthatod. Se a tejföllel se a sajttal ne spórolj. Enélkül nem lesz omlós a tarjaszelet.

Hozzávalók:
8 szelet tarja / karaj /csirkemell csont nélkül
1,5 kg burgonya
2 nagy fej vöröshagyma
200 g bacon / füstölt szalonna
15 dkg trappista sajt
3 -4 evőkanál tejföl
1 evőkanál olaj
2 mokkás kanál fokhagymapor
2 mokkás kanál só
1 mokkás kanál őrölt színes bors
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A burgonyát megpucoljuk, és felkarikázzuk, egy hőálló edénybe, tepsibe tesszük, amit kicsit beolajozunk.
Felkarikázzuk a megpucolt hagymát, és a burgonyára szórjuk, majd megsózzuk.
2. lépés
A felszeletelt húsokat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fokhagyma por felével.
3. lépés
Beterítjük szalonnával, lefedjük alufóliával, és 180 fokos sütőben kb. 90 percig sütjük.
4. lépés
Levesszük a fóliát, és a hússzeleteket megkenjük fokhagymás tejföllel.
5. lépés
Megszórjuk sajttal, és visszatesszük a sütőbe.
6. lépés
200 fokon kb. 15 percig sütjük, hogy a sajt szépen ráolvadjon, és megpiruljon.