Bővítheted az összetevőket, hogy még több íz keveredjen. Ami biztos, hogy kivételesen egy jó kovászos fehér kenyér nagyon illik hozzá. A tejfölt csak a tálalásnál.

Hozzávalók:
2 kg édes káposzta
40 dkg füstölt kolbász
15 dkg füstölt szalonna/bacon
1 doboz tejföl
1 evőkanál só
1 kis kanál pirospaprika
1 kis kanál őrölt bors
3 - 4 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A káposztát vékony szeletekre vágjuk, és kicsit besózzuk, legalább fél órára félre rakjuk.
2. lépés
A szalonnát, kolbászt, fokhagymát és hagymát felkockázzuk.
Lassú tűzön elkezdjük megpirítani a szalonnát, majd hozzáadjuk a kolbászt.
3. lépés
Hozzákeverjük a hagymát, fokhagymát. Vigyázva nehogy megégjen, lepirítjuk.
4. lépés
Rátesszük a kicsavart káposztát és puhára pároljuk.
5. lépés
Megszórjuk a pirospaprikával, borssal.
6. lépés
Káposztától függően 30-40 perc alatt puhára főzzük.
Tejföllel meglocsolva tálaljuk.