top of page

Vadászkáposzta

Előkészítés:

20 perc

Főzési idő:

40 perc

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Alapszint

Glutén/Laktóz:

Gluténmentes

Bővítheted az összetevőket, hogy még több íz keveredjen. Ami biztos, hogy kivételesen egy jó kovászos fehér kenyér nagyon illik hozzá. A tejfölt csak a tálalásnál.

Hozzávalók:

  • 2 kg édes káposzta

  • 40 dkg füstölt kolbász

  • 15 dkg füstölt szalonna/bacon

  • 1 doboz tejföl

  • 1 evőkanál só

  • 1 kis kanál pirospaprika

  • 1 kis kanál őrölt bors

  • 3 - 4 gerezd fokhagyma

  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítés:

Vadászkáposzta

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A káposztát vékony szeletekre vágjuk, és kicsit besózzuk, legalább fél órára félre rakjuk.


2. lépés

A szalonnát, kolbászt, fokhagymát és hagymát felkockázzuk.

Lassú tűzön elkezdjük megpirítani a szalonnát, majd hozzáadjuk a kolbászt.


3. lépés

Hozzákeverjük a hagymát, fokhagymát. Vigyázva nehogy megégjen, lepirítjuk.


4. lépés

Rátesszük a kicsavart káposztát és puhára pároljuk.


5. lépés

Megszórjuk a pirospaprikával, borssal.


6. lépés

Káposztától függően 30-40 perc alatt puhára főzzük.

Tejföllel meglocsolva tálaljuk.

bottom of page