top of page

Vadas leves pirított hagymás krumpligombóccal

Előkészítés:

45 perc

Főzési idő:

75 perc

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Gyakorlott

Glutén/Laktóz:

Vadas ízvilág krémes leves formájában. A krumpligombócokhoz mindenképpen jól pirítsd le a hagymát, hogy átjárja a gombóc ízét. Ízesítheted, ahogy a vadasmártást is teszed.

Hozzávalók:

  • 0,5 kg sertéscomb / marhacomb / borjúcomb

  • 1,5 l alap lé

  • 4 db nagy sárgarépa

  • 1 db fehérrépa

  • 2 db vöröshagyma

  • 2 db burgonya

  • 4 evőkanál liszt

  • 3 evőkanál olaj

  • 2 evőkanál tejföl

  • 1 evőkanál mustár

  • 1 tojás

  • 5 db babérlevél

  • 1 kávéskanál só

  • ½ mokkáskanál őrölt bors

Elkészítés:

Vadas leves pirított hagymás krumpligombóccal

Letölthető receptlap

  1. Lépés

Az egyik hagymát felkockázva 2 evőkanál olajon ledinszteljük. Rátesszük a felkockázott húst, és megvárjuk, míg kifehéredik.


2. lépés

Hozzátesszük a megtisztított és felkockázott sárga- és fehérrépát, babérlevelet, sót. Alacsony hőfokon, fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges apránként öntögetünk hozzá az alapléből, majd hozzáforraljuk a maradék alaplét.


3. lépés

Mikor már a hús is puha, és a zöldségek is szétfőttek, elkeverjük a tejfölt, a mustárral, és egy evőkanál liszttel, kis víz hozzáadása után a levest behabarjuk vele.


4. lépés

Közben megtisztítjuk a burgonyát, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük.

A másik hagymát felkockázva egy evőkanál olajon szép pirosra pirítunk.


5. lépés

Leszűrjük, összetörjük a burgonyát, hozzákeverjük a tojást, pirított hagymát, kb. három evőkanál lisztet, és egy kevés borsot.


6. lépés

Jól összedolgozzuk, és diónyi méretű gombócokat formázunk belőle, amit a levesbe belefőzünk.

bottom of page