Vadas ízvilág krémes leves formájában. A krumpligombócokhoz mindenképpen jól pirítsd le a hagymát, hogy átjárja a gombóc ízét. Ízesítheted, ahogy a vadasmártást is teszed.

Hozzávalók:
0,5 kg sertéscomb / marhacomb / borjúcomb
1,5 l alap lé
4 db nagy sárgarépa
1 db fehérrépa
2 db vöröshagyma
2 db burgonya
4 evőkanál liszt
3 evőkanál olaj
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál mustár
1 tojás
5 db babérlevél
1 kávéskanál só
½ mokkáskanál őrölt bors
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
Az egyik hagymát felkockázva 2 evőkanál olajon ledinszteljük. Rátesszük a felkockázott húst, és megvárjuk, míg kifehéredik.
2. lépés
Hozzátesszük a megtisztított és felkockázott sárga- és fehérrépát, babérlevelet, sót. Alacsony hőfokon, fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges apránként öntögetünk hozzá az alapléből, majd hozzáforraljuk a maradék alaplét.
3. lépés
Mikor már a hús is puha, és a zöldségek is szétfőttek, elkeverjük a tejfölt, a mustárral, és egy evőkanál liszttel, kis víz hozzáadása után a levest behabarjuk vele.
4. lépés
Közben megtisztítjuk a burgonyát, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük.
A másik hagymát felkockázva egy evőkanál olajon szép pirosra pirítunk.
5. lépés
Leszűrjük, összetörjük a burgonyát, hozzákeverjük a tojást, pirított hagymát, kb. három evőkanál lisztet, és egy kevés borsot.
6. lépés
Jól összedolgozzuk, és diónyi méretű gombócokat formázunk belőle, amit a levesbe belefőzünk.