top of page

Csicseriborsó pizza

Előkészítés:

10 perc, 2 óra pihentetés

Főzési idő:

40 perc sütés

Adag:

2 adag

Tapasztalat:

Alapszint

Gluténmentes alap csicseriborsó lisztből, laktózmentes a növényi alapú sajttal. A liszt miatt sajna nem tudod kézzel enni, de ez ne tántorítson el.

Hozzávalók:

A pizza alaphoz:

  • 20 dkg csicseriborsó liszt

  • 1 dl olaj

  • 1 kávéskanál só

  • ½ kávéskanál őrölt bors

  • 5 dl víz

Feltétek:

  • 150 g paradicsompüré

  • 5 dkg pulyka sonka

  • 5 dkg főtt tarja

  • 5 dkg szalámi

  • ½ doboz tonhal konzerv

  • 10 dkg vega sajt helyettesítő

  • 1 tojás

  • ½ fej lilahagyma

  • ½ kávéskanál őrölt bors

  • ½ kávéskanál oregánó

  • 2 – 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Csicseriborsó pizza

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A lisztet, a sót és a vizet robotgéppel jó alaposan elkeverjük. 

Lefedve 1 – 2 órát állni hagyjuk.


2. lépés

A sütőt 200 C-ra előmelegítjük.

Ha keletkezett hab, azt lekanalazzuk.

Az olajat elkeverjük a tésztában, beleszórjuk az őrölt borsot.


3. lépés

Kiolajozzuk a sütőformát (28 cm átmérő), beleöntjük a masszát.

30 perc alatt 200 C-on aranybarnára sütjük.


4. lépés

Közben a paradicsompürét összekeverjük a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, oregánóval.

Szépen egyenletesen elkenjük a megsült alapon.


5. lépés

Azután ráhelyezzük a feltéteket.


6. lépés

Megszórjuk a sajtpótlóval, majd ráütjük a tojást a közepére.

10 percre visszatesszük a sütőbe.

bottom of page