Gluténmentes alap csicseriborsó lisztből, laktózmentes a növényi alapú sajttal. A liszt miatt sajna nem tudod kézzel enni, de ez ne tántorítson el.

Hozzávalók:
A pizza alaphoz:
20 dkg csicseriborsó liszt
1 dl olaj
1 kávéskanál só
½ kávéskanál őrölt bors
5 dl víz
Feltétek:
150 g paradicsompüré
5 dkg pulyka sonka
5 dkg főtt tarja
5 dkg szalámi
½ doboz tonhal konzerv
10 dkg vega sajt helyettesítő
1 tojás
½ fej lilahagyma
½ kávéskanál őrölt bors
½ kávéskanál oregánó
2 – 3 gerezd fokhagyma
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A lisztet, a sót és a vizet robotgéppel jó alaposan elkeverjük.
Lefedve 1 – 2 órát állni hagyjuk.
2. lépés
A sütőt 200 C-ra előmelegítjük.
Ha keletkezett hab, azt lekanalazzuk.
Az olajat elkeverjük a tésztában, beleszórjuk az őrölt borsot.
3. lépés
Kiolajozzuk a sütőformát (28 cm átmérő), beleöntjük a masszát.
30 perc alatt 200 C-on aranybarnára sütjük.
4. lépés
Közben a paradicsompürét összekeverjük a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, oregánóval.
Szépen egyenletesen elkenjük a megsült alapon.
5. lépés
Azután ráhelyezzük a feltéteket.
6. lépés
Megszórjuk a sajtpótlóval, majd ráütjük a tojást a közepére.
10 percre visszatesszük a sütőbe.