top of page

Poké bowl

Előkészítés:

45 perc

Főzési idő:

5 perc

Adag:

3 adag

Tapasztalat:

Alapszint

A színkavalkád élmény a szemnek, a roppanós friss zöldségek, a halak sóssága, az öntet savassága pedig bomba az izlelőbimbóknak.
Hidd el, imádni fogják, akik körbe ülik az asztalodat.

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs

  • 2 db nagyobb sárgarépa

  • ½ fej lilakáposzta

  • 1 db Palermo / Kaliforniai paprika

  • 1 db kígyó uborka

  • 1 db érett avokádó

  • 20 dkg koktélrák

  • 20 dkg füstölt lazac / lazac filé

  • 20 dkg füstölt tőkehal filé

  • 2 dkg vaj

  • 2 evőkanál szezám olaj

  • 2 evőkanál rizs ecet

  • 1 evőkanál méz

  • ½ lime

  • 1 evőkanál szójaszósz

  • 1 teáskanál őrölt gyömbér

  • 1 teáskanál tamarind paszta

  • 1 teáskanál só

  • 1 teáskanál szezámmag

Elkészítés:

Poké bowl

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A rizst megfőzzük, és félretesszük kihűlni.


2. lépés

A lilakáposztát, uborkát, sárgarépát lereszeljük, a paprikát, avokádót felszeleteljük.


3. lépés

A fagyasztott rákot sós forró vízben átforraljuk, majd lecsepegtetjük, és olvasztott vajon serpenyőben lepirítjuk.


4. lépés

Egy tálban összekeverjük a szezám olajat, rizs ecetet, mézet, lime levét, szójaszószt, gyömbérport, tamarind pasztát, és 3 – 4 evőkanál vizet.


5. lépés

A szezámmagot tapadásmentes serpenyőben lepirítjuk.


6. lépés

A tál közepére halmozunk rizst, majd elkezdjük a zöldségekkel körberakni.

A rizs tetejére tesszük a felszeletelt halat, vagy pirított rákot, meglocsoljuk a szósszal, és megszórjuk a pirított szezám maggal.

bottom of page