top of page

Vajhal spárgával, rákkal és quinoa tabuléval

Előkészítés:

20 perc

Főzési idő:

10 perc

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Alapszint

Pillanatok alatt elkészülsz vele, és mindenki csodálkozni fog, hogy milyen friss ízharmóniát tettél az asztalra.

Hozzávalók:

  • 4 vajhal szelet (15 – 17 dkg-os)

  • 1 csomag zöld spárga

  • 125 g koktél rák

  • 10 dkg vaj

  • 1 teáskanál só

  • frissen őrölt bors

  • Chipotle paprika

  • 125 g Quinoa

  • 3 – 4 csokor petrezselyem

  • ½ kígyóuborka

  • 2 db paradicsom

  • 1 db Pamelo paprika

  • 1 db lila hagyma

  • 1 citrom

  • 2 evőkanál olíva olaj

  • frissen őrölt bors

Elkészítés:

Vajhal spárgával, rákkal és quinoa tabuléval

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A paprikát, paradicsomot, uborkát, kimagozzuk, és egész apróra vágjuk. Majd a lilahagymát és a petrezselymet is hozzá vágjuk.


2. lépés

A megmosott és 10-12 perc alatt megfőtt és lehűtött quinoát valamint a zöldségeket összekeverjük, rácsorgatjuk az olajat, és a citrom levét. Néhány órára hűtőbe tesszük.


3. lépés

A halszeletek mindkét felét megszórjuk frissen őrölt borssal, és egy pici sóval, és állni hagyjuk.


4. lépés

A spárga nem ehető végét letörjük, 2 centis darabokra vágjuk, és 2 – 3 percre forró sós vízbe tesszük, majd leszűrjük.

A rákokat is 2 – 3 percre forró sós vízbe dobjuk, majd azt is leszűrjük.


5. lépés

5 dkg vajat felmelegítünk egy serpenyőben, és rátesszük a lecsepegtetett rákot, és spárgát, megszórjuk friss őrölt borssal, chipotle paprikával és együtt megpirítjuk.


6. lépés

Egy másik serpenyőben felhevítjük a vajat és a halszeleteket óvatosan megforgatva mindkét oldalán kb 3 – 3 perc alatt készre sütjük.

bottom of page