Pillanatok alatt elkészülsz vele, és mindenki csodálkozni fog, hogy milyen friss ízharmóniát tettél az asztalra.

Hozzávalók:
4 vajhal szelet (15 – 17 dkg-os)
1 csomag zöld spárga
125 g koktél rák
10 dkg vaj
1 teáskanál só
frissen őrölt bors
Chipotle paprika
125 g Quinoa
3 – 4 csokor petrezselyem
½ kígyóuborka
2 db paradicsom
1 db Pamelo paprika
1 db lila hagyma
1 citrom
2 evőkanál olíva olaj
só
frissen őrölt bors
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A paprikát, paradicsomot, uborkát, kimagozzuk, és egész apróra vágjuk. Majd a lilahagymát és a petrezselymet is hozzá vágjuk.
2. lépés
A megmosott és 10-12 perc alatt megfőtt és lehűtött quinoát valamint a zöldségeket összekeverjük, rácsorgatjuk az olajat, és a citrom levét. Néhány órára hűtőbe tesszük.
3. lépés
A halszeletek mindkét felét megszórjuk frissen őrölt borssal, és egy pici sóval, és állni hagyjuk.
4. lépés
A spárga nem ehető végét letörjük, 2 centis darabokra vágjuk, és 2 – 3 percre forró sós vízbe tesszük, majd leszűrjük.
A rákokat is 2 – 3 percre forró sós vízbe dobjuk, majd azt is leszűrjük.
5. lépés
5 dkg vajat felmelegítünk egy serpenyőben, és rátesszük a lecsepegtetett rákot, és spárgát, megszórjuk friss őrölt borssal, chipotle paprikával és együtt megpirítjuk.
6. lépés
Egy másik serpenyőben felhevítjük a vajat és a halszeleteket óvatosan megforgatva mindkét oldalán kb 3 – 3 perc alatt készre sütjük.