top of page

Zelleres-zabos langalló

Előkészítés:

15 perc

Főzési idő:

30 perc

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Alapszint

A zabpehelyből és zellerből készült alaptésztával nyugodtan élvezheted a gluténmentes, de ízletes fogásokat.
Persze más feltéttel is finom langallót kaphatsz.

Hozzávalók:

  • ½ csirkemell

  • 25 dkg gomba

  • 5 dkg zabpehely

  • 1 szelet zeller gumó

  • 1 tojás

  • 1 dl tej

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 2 evőkanál tejföl

  • 5 dkg sajt

  • ½ kávékanál só

  • ½ mokkáskanál őrölt bors

  • ½ evőkanál olaj

Elkészítés:

Zelleres-zabos langalló

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A zellert megpucoljuk és lereszeljük.


2. lépés

A zabpelyhet konyhai aprítóval összedaráljuk és a tojással, sóval, borssal, tejjel az egészet összekeverjük. Nokedli állagú tésztát kell kapnunk.


3. lépés

A sütőformát picit beolajozzuk, és a tésztát belesimítjuk.

200 C-os előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.


4. lépés

A csirkemellet kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük zúzott fokhagymával és olajon megpirítjuk.


5. lépés

A tejfölbe belekeverjük a zúzott fokhagymát, és a megsült tésztára kenjük.Erre a pirított csirkemell, majd a szeletelt gomba, és a reszelt sajt.

200 C-os előmelegített sütőben 10 perc alatt arany barnára sütjük.


bottom of page