A zabpehelyből és zellerből készült alaptésztával nyugodtan élvezheted a gluténmentes, de ízletes fogásokat.
Persze más feltéttel is finom langallót kaphatsz.

Hozzávalók:
½ csirkemell
25 dkg gomba
5 dkg zabpehely
1 szelet zeller gumó
1 tojás
1 dl tej
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál tejföl
5 dkg sajt
½ kávékanál só
½ mokkáskanál őrölt bors
½ evőkanál olaj
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A zellert megpucoljuk és lereszeljük.
2. lépés
A zabpelyhet konyhai aprítóval összedaráljuk és a tojással, sóval, borssal, tejjel az egészet összekeverjük. Nokedli állagú tésztát kell kapnunk.
3. lépés
A sütőformát picit beolajozzuk, és a tésztát belesimítjuk.
200 C-os előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
4. lépés
A csirkemellet kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük zúzott fokhagymával és olajon megpirítjuk.
5. lépés
A tejfölbe belekeverjük a zúzott fokhagymát, és a megsült tésztára kenjük.Erre a pirított csirkemell, majd a szeletelt gomba, és a reszelt sajt.
200 C-os előmelegített sütőben 10 perc alatt arany barnára sütjük.