A balkáni népek nagy kedvenc töltött tésztája. Ha szeretnéd, mással is megtöltheted, például csak sajttal. Mindenképpen a teljes tekercset tedd az asztalra. Nagyon látványos

Hozzávalók:
A húsos töltelékkel:
50 dkg darált hús
1 csomag réteslap
1 fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
1 mokkáskanál pirospaprika
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál őrölt bors
A spenótos töltelékkel:
50 dkg aprított spenót
20 dkg feta / krém fehér sajt
1 csomag réteslap
1 fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál őrölt bors
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A vöröshagymát felkockázzuk, és 1 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk.
Ezt mind a két változatnál elvégezzük külön-külön vagy egyszerre, de akkor szét kell osztani kétfelé.
Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
2. lépés
Rátesszük a darát húst, és megvárjuk míg kifehéredik.
Megfűszerezzük, só, bors, pirospaprika, zúzott fokhagyma, majd az egészet összepároljuk.
3. lépés
Egy réteslapot egy konyharuhára fektetünk, kicsit megkenjük olajjal, majd rátesszük a következő lapot.
Ezután a húsos töltelék negyedét keskeny csíkban a hosszú oldalnál felhalmozzuk, és jó szorosan feltekerjük.
4. lépés
A másik pirított hagymára rátesszük az aprított spenótot, fűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majd az egészet összepároljuk.
5. lépés
Egy réteslapot egy konyharuhára fektetünk, kicsit megkenjük olajjal, majd rátesszük a következő lapot.
Ezután a spenótos töltelék negyedét keskeny csíkban a hosszú oldalnál felhalmozzuk, rádaraboljuk a sajt negyedét, és jó szorosan feltekerjük.
6. lépés
Kiolajozunk egy sütőformát, és a tekercset csigaformára feltekerjük, beletesszük a közepére, és ezt ismételjük, a többi tekercseket mindig hozzáigazítva. Megkenjük a felvert tojással, és 20 – 25 perc alatt arany barnára sütjük.
