top of page

Burek

Előkészítés:

30 perc

Főzési idő:

25 perc sütés

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Alapszint

Régió

Balkán

A balkáni népek nagy kedvenc töltött tésztája. Ha szeretnéd, mással is megtöltheted, például csak sajttal. Mindenképpen a teljes tekercset tedd az asztalra. Nagyon látványos

Hozzávalók:

A húsos töltelékkel:

  • 50 dkg darált hús

  • 1 csomag réteslap

  • 1 fej vöröshagyma

  • 4 evőkanál olaj

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 tojás

  • 1 mokkáskanál pirospaprika

  • 1 mokkáskanál só

  • 1 mokkáskanál őrölt bors

 

A spenótos töltelékkel:

  • 50 dkg aprított spenót

  • 20 dkg feta / krém fehér sajt

  • 1 csomag réteslap

  • 1 fej vöröshagyma

  • 4 evőkanál olaj

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 tojás

  • 1 mokkáskanál só

  • 1 mokkáskanál őrölt bors

Elkészítés:

Burek

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A vöröshagymát felkockázzuk, és 1 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk.

Ezt mind a két változatnál elvégezzük külön-külön vagy egyszerre, de akkor szét kell osztani kétfelé.

Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra.


2. lépés

Rátesszük a darát húst, és megvárjuk míg kifehéredik.

Megfűszerezzük, só, bors, pirospaprika, zúzott fokhagyma, majd az egészet összepároljuk.


3. lépés

Egy réteslapot egy konyharuhára fektetünk, kicsit megkenjük olajjal, majd rátesszük a következő lapot.

Ezután a húsos töltelék negyedét keskeny csíkban a hosszú oldalnál felhalmozzuk, és jó szorosan feltekerjük.


4. lépés

A másik pirított hagymára rátesszük az aprított spenótot, fűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majd az egészet összepároljuk.


5. lépés

Egy réteslapot egy konyharuhára fektetünk, kicsit megkenjük olajjal, majd rátesszük a következő lapot.

Ezután a spenótos töltelék negyedét keskeny csíkban a hosszú oldalnál felhalmozzuk, rádaraboljuk a sajt negyedét, és jó szorosan feltekerjük.


6. lépés

Kiolajozunk egy sütőformát, és a tekercset csigaformára feltekerjük, beletesszük a közepére, és ezt ismételjük, a többi tekercseket mindig hozzáigazítva. Megkenjük a felvert tojással, és 20 – 25 perc alatt arany barnára sütjük.

bottom of page