top of page

Curry-s csirke Shimejii gombával

Előkészítés:

30 perc

Főzési idő:

30 perc

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Alapszint

Régió

Dél-kelet Ázsia

Az ízek teljes harmóniában vannak a tálalás látványával együtt. Leszámítva a fekete rizs hosszabb elkészítési idejét az áztatás miatt, egy gyorsan elkészíthető fogásról van szó.

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemell filé

  • 400 ml kókusztej

  • 150 g Shimejii gomba

  • 1 csokor csemege hagyma

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 1 db piros kaliforniai paprika

  • 2 közepes sárgarépa

  • 1 maréknyi kesudió

  • 2 evőkanál olaj

  • 2 evőkanál szója szósz

  • 2 kávéskanál curry por

  • 1 mokkáskanál őrölt bors

  • 1 mokkáskanál tamarind paszta

  • 1 mokkáskanál só

Elkészítés:

Curry-s csirke Shimejii gombával

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A fekete rizst alaposan megmossuk és legalább fél órára vízbe áztatjuk, mert így sokkal hamarabb megfő. Áztatás után a rizst legalább háromszoros mennyiségű vízben kb. 30 perc alatt puhára főzzük, csak a vége felé sózzuk meg.


2. lépés

Pár szálat a shimejii gombából forró vízbe tesszük néhány percig, majd kivéve félretesszük a díszítéshez.

Nyersen ne fogyasszátok, nagyon keserű!


3. lépés

A csirkemellet felkockázzuk, majd az olajon lepirítjuk.

Hozzátesszük a felkarikázott hagymát, apróra vágott fokhagymát, sót, őrölt borsot, szója szószt, és a tamarind pasztát, és jól összekeverjük.


4. lépés

Rátesszük a vékony csíkokra vágott sárgarépát, felkockázott paprikát, megvágott kesudiót, és a curry port.

Nem főzzük sokáig, mert a paprika és a sárgarépa is roppanós kell maradjon.


5. lépés

Legvégül kerül bele a gomba és ezután rögtön a kókusztej.

Ezekkel már csak összeforraljuk, és máris tálalhatunk.


bottom of page