Az ízek teljes harmóniában vannak a tálalás látványával együtt. Leszámítva a fekete rizs hosszabb elkészítési idejét az áztatás miatt, egy gyorsan elkészíthető fogásról van szó.

Hozzávalók:
0,5 kg csirkemell filé
400 ml kókusztej
150 g Shimejii gomba
1 csokor csemege hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 db piros kaliforniai paprika
2 közepes sárgarépa
1 maréknyi kesudió
2 evőkanál olaj
2 evőkanál szója szósz
2 kávéskanál curry por
1 mokkáskanál őrölt bors
1 mokkáskanál tamarind paszta
1 mokkáskanál só
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A fekete rizst alaposan megmossuk és legalább fél órára vízbe áztatjuk, mert így sokkal hamarabb megfő. Áztatás után a rizst legalább háromszoros mennyiségű vízben kb. 30 perc alatt puhára főzzük, csak a vége felé sózzuk meg.
2. lépés
Pár szálat a shimejii gombából forró vízbe tesszük néhány percig, majd kivéve félretesszük a díszítéshez.
Nyersen ne fogyasszátok, nagyon keserű!
3. lépés
A csirkemellet felkockázzuk, majd az olajon lepirítjuk.
Hozzátesszük a felkarikázott hagymát, apróra vágott fokhagymát, sót, őrölt borsot, szója szószt, és a tamarind pasztát, és jól összekeverjük.
4. lépés
Rátesszük a vékony csíkokra vágott sárgarépát, felkockázott paprikát, megvágott kesudiót, és a curry port.
Nem főzzük sokáig, mert a paprika és a sárgarépa is roppanós kell maradjon.
5. lépés
Legvégül kerül bele a gomba és ezután rögtön a kókusztej.
Ezekkel már csak összeforraljuk, és máris tálalhatunk.
