top of page

Kínai pirított töltött húsos táska

Előkészítés:

60 perc

Főzési idő:

20 perc

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Gyakorlott

Régió

Kína

Igazi társasági fogás. Egy biztos, csak frissen készítve az igazi. Mindneképpen engedd, hogy lepiruljon a tészta, hisz így lesz meg a sokak által kedvelt zamata.

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt

  • 250 ml forró víz 

  • 1 fej kínai kel

  • 30 dkg darált sertéshús

  • 2 db sárgarépa1 fej vöröshagyma

  • 2 – 3 gerezd fokhagyma

  • 2 evőkanál só1 kávéskanál gyömbérpor

  • 1 kávéskanál őrölt bors

  • 3 evőkanál olaj

  • 1 liter alap lé

  • 2 evőkanál szójaszósz

  • 2 teáskanál szezámolaj

  • 1 – 2 db chili paprika

Elkészítés:

Kínai pirított töltött húsos táska

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A lisztet elkeverjük a forró vízzel.

Jól összegyúrjuk, és a tésztát fél órát pihentetjük.


2. lépés

Közben a hagymát és fokhagymát apró kockára vágjuk és egy kanál olajon lepirítjuk.

Rátesszük a darált húst és megvárjuk, míg kifehéredik.


3. lépés

Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kínai kelt, és sárgarépát.

Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk az őrölt gyömbért.

Az egészet jól összepároljuk.


4. lépés

A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, majd egy 7,5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval, (pohárral) kiszaggatjuk és 1 kávéskanálnyi tölteléket rakunk a közepére.


5. lépés

A megtöltött korongokat félbehajtjuk, és szorosan összetapasztjuk.


6. lépés

Kevés olajon pirosra sütjük, majd hozzáöntünk az alapléből 1 nagyobb merőkanállal, és 10 perc alatt megpároljuk.

bottom of page