Könnyű és zamatos leves jól esik meleg napokon vagy éppen egy könnyedebb étkezésnél. A főtt tojás sárgája nem maradhat el, hisz ettől lesz még krémesebb. Mindenképpen hűtve fogyasszátok, mert úgy érnek össze az ízek.

Hozzávalók:
1 db kígyóuborka
1 csomag retek
1 csomag újhagyma
1 csokor petrezselyem
4 db tojás
7 dl natúr joghurt / kefir
1 teáskanál dijoni mustár
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál őrölt fehér bors
1 mokkáskanál fokhagyma por
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük.
2. lépés
A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, és apróbb kockákra vágjuk. A petrezselymet felaprítjuk.
A főtt tojást lehűtjük, megpucoljuk, a fehérjét felkockázzuk, a sárgáját félre tesszük.
3. lépés
Egy nagy tálban összekeverjük a zöldségeket, a tojás fehérjét, és rászórjuk az aprított petrezselymet.
4. lépés
Egy turmixgépben összedolgozzuk a joghurtot, tojássárgáját, mustárt, sót, borsot, fokhagymaport.
Ha nagyon sűrű, hideg vízzel hígítjuk.
5. lépés
Ráöntjük az összevágott zöldségekre, elkeverjük, és hűtőben állni hagyjuk legalább 1 órát.
Aki szereti nyugodtan ízesítheti kaporral, mentával.