top of page

Okroshka, joghurtos uborkaleves

Előkészítés:

20 perc

Főzési idő:

1 óra (hűtés)

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Alapszint

Régió

Orosz

Könnyű és zamatos leves jól esik meleg napokon vagy éppen egy könnyedebb étkezésnél. A főtt tojás sárgája nem maradhat el, hisz ettől lesz még krémesebb. Mindenképpen hűtve fogyasszátok, mert úgy érnek össze az ízek.

Hozzávalók:

  • 1 db kígyóuborka

  • 1 csomag retek

  • 1 csomag újhagyma

  • 1 csokor petrezselyem

  • 4 db tojás

  • 7 dl natúr joghurt / kefir

  • 1 teáskanál dijoni mustár

  • 1 mokkáskanál só

  • 1 mokkáskanál őrölt fehér bors

  • 1 mokkáskanál fokhagyma por

Elkészítés:

Okroshka, joghurtos uborkaleves

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük.


2. lépés

A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, és apróbb kockákra vágjuk. A petrezselymet felaprítjuk.

A főtt tojást lehűtjük, megpucoljuk, a fehérjét felkockázzuk, a sárgáját félre tesszük.


3. lépés

Egy nagy tálban összekeverjük a zöldségeket, a tojás fehérjét, és rászórjuk az aprított petrezselymet.


4. lépés

Egy turmixgépben összedolgozzuk a joghurtot, tojássárgáját, mustárt, sót, borsot, fokhagymaport.

Ha nagyon sűrű, hideg vízzel hígítjuk.


5. lépés

Ráöntjük az összevágott zöldségekre, elkeverjük, és hűtőben állni hagyjuk legalább 1 órát.

Aki szereti nyugodtan ízesítheti kaporral, mentával.



bottom of page