top of page

Poké Bowl

Előkészítés:

20 perc

Főzési idő:

30 perc

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Alapszint

Régió

Hawaii

Ugyan egy kicsit több előkészítést igényel az alapanyagok aprítása, előkészítése, de utána fantasztikus ízélményekben lesz részed. Ennél az ételnél találkozhatsz az igazi umami hatással.

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs

  • 2 db nagyobb sárgarépa

  • ½ fej lilakáposzta

  • 1 db Palermo / Kaliforniai paprika

  • 1 db kígyó uborka

  • 1 db érett avokádó

  • 20 dkg koktélrák

  • 20 dkg füstölt lazac / lazac filé

  • 20 dkg füstölt tőkehal filé

  • 2 dkg vaj

  • 2 evőkanál szezám olaj

  • 2 evőkanál rizs ecet

  • 1 evőkanál méz

  • ½ lime

  • 1 evőkanál szójaszósz

  • 1 teáskanál őrölt gyömbér

  • 1 teáskanál tamarind paszta

  • 1 teáskanál só

  • 1 teáskanál szezámmag

Elkészítés:

Poké Bowl

Letölthető receptlap

  1. lépés

A rizst megfőzzük, és félretesszük kihűlni.


2. lépés

A lilakáposztát, uborkát, sárgarépát lereszeljük, a paprikát, avokádót felszeleteljük.


3. lépés

A fagyasztott rákot sós forró vízben átforraljuk, majd lecsepegtetjük, és olvasztott vajon serpenyőben lepirítjuk.


4. lépés

Egy tálban összekeverjük a szezám olajat, rizs ecetet, mézet, lime levét, szójaszószt, gyömbérport, tamarind pasztát, és 3 – 4 evőkanál vizet.


5. lépés

A szezámmagot tapadásmentes serpenyőben lepirítjuk.


6. lépés

A tál közepére halmozunk rizst, majd elkezdjük a zöldségekkel körberakni.

A rizs tetejére tesszük a felszeletelt halat, vagy pirított rákot, meglocsoljuk a szósszal, és megszórjuk a pirított szezám maggal.

bottom of page