Ugyan egy kicsit több előkészítést igényel az alapanyagok aprítása, előkészítése, de utána fantasztikus ízélményekben lesz részed. Ennél az ételnél találkozhatsz az igazi umami hatással.

Hozzávalók:
20 dkg rizs
2 db nagyobb sárgarépa
½ fej lilakáposzta
1 db Palermo / Kaliforniai paprika
1 db kígyó uborka
1 db érett avokádó
20 dkg koktélrák
20 dkg füstölt lazac / lazac filé
20 dkg füstölt tőkehal filé
2 dkg vaj
2 evőkanál szezám olaj
2 evőkanál rizs ecet
1 evőkanál méz
½ lime
1 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál tamarind paszta
1 teáskanál só
1 teáskanál szezámmag
Elkészítés:

Letölthető receptlap
lépés
A rizst megfőzzük, és félretesszük kihűlni.
2. lépés
A lilakáposztát, uborkát, sárgarépát lereszeljük, a paprikát, avokádót felszeleteljük.
3. lépés
A fagyasztott rákot sós forró vízben átforraljuk, majd lecsepegtetjük, és olvasztott vajon serpenyőben lepirítjuk.
4. lépés
Egy tálban összekeverjük a szezám olajat, rizs ecetet, mézet, lime levét, szójaszószt, gyömbérport, tamarind pasztát, és 3 – 4 evőkanál vizet.
5. lépés
A szezámmagot tapadásmentes serpenyőben lepirítjuk.
6. lépés
A tál közepére halmozunk rizst, majd elkezdjük a zöldségekkel körberakni.
A rizs tetejére tesszük a felszeletelt halat, vagy pirított rákot, meglocsoljuk a szósszal, és megszórjuk a pirított szezám maggal.