top of page

Sajtos gyoza szakés chilis sajtszósszal

Előkészítés:

45 perc

Főzési idő:

15 perc

Adag:

6 főre

Tapasztalat:

Gyakorlott

Régió

Japán

Európai ízek japán köntösben. Egy versenynyertes igazi fúziós költemény. Belül az olvadt sajt a hagymával és a paprikával eleve fantasztikus. A chilis és még ráadásul a szakéval dúsított sajtszósz abbahagyhatatlan élvezeteket okoz.

Hozzávalók:

A batyuhoz:

  • 40 dkg finomliszt

  • 320 ml forró víz 

  • 10 dkg Ammerlander Tilsiter sajt

  • 10 dkg Ammerlander Fokhagymás sajt

  • 10 dkg Ammerlander Trapista sajt

  • ½ piros kaliforniai paprika

  • ½ sárga kaliforniai paprika

  • ½ zöld kaliforniai paprika

  • 1 fej lila hagyma

  • 2 kávéskanál só

  • 3 evőkanál olaj

  • ½  liter alaplé

A sajtszósz:

  • 10 dkg Ammerlander Maasdamer sajt

  • 10 dkg Ammerlander Trapista sajt

  • 250 ml főzőtejszín

  • 3 cl szaké

  • ¼ kávéskanál chili

  • ½  kávéskanál gyömbérpor

  • ½  kávéskanál őrölt fehérbors

Elkészítés:

Sajtos gyoza szakés chilis sajtszósszal

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A lisztet elkeverjük a forró vízzel.

Azután jól összegyúrjuk, és a tésztát fél órát pihentetjük.


2. lépés

Közben a sajtokat lereszeljük, vagy konyhai aprító géppel felaprítjuk.

A zöldségeket egész apró kockára vágjuk.

Majd az egészet jól összekeverjük.


3. lépés

A tésztát 2 - 3 mm vastagra nyújtjuk, majd egy 7,5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval, (pohárral) kiszaggatjuk.


4. lépés

A  kiszaggatott körökre 1 kávéskanálnyi tölteléket rakunk. Majd félbehajtjuk, a széleket kicsit megvizezzük kezünkkel, és szorosan összetapasztjuk.


5. lépés

Kevés olajon pirosra pirítjuk, majd hozzáöntünk egy fél merőkanál alaplevet, és néhány perc alatt megpároljuk.


6. lépés

A tejszínt elkezdjük melegíteni, majd folyamatos keverés közben a reszelt sajtokat hozzátesszük. Hozzáadjuk a gyömbérport, fehérborsot, és chili paprikát, ha szükséges sózzuk.

Óvatosan összefőzzük, és a legvégén hozzáöntjük a szakét.

bottom of page