Európai ízek japán köntösben. Egy versenynyertes igazi fúziós költemény. Belül az olvadt sajt a hagymával és a paprikával eleve fantasztikus. A chilis és még ráadásul a szakéval dúsított sajtszósz abbahagyhatatlan élvezeteket okoz.

Hozzávalók:
A batyuhoz:
40 dkg finomliszt
320 ml forró víz
10 dkg Ammerlander Tilsiter sajt
10 dkg Ammerlander Fokhagymás sajt
10 dkg Ammerlander Trapista sajt
½ piros kaliforniai paprika
½ sárga kaliforniai paprika
½ zöld kaliforniai paprika
1 fej lila hagyma
2 kávéskanál só
3 evőkanál olaj
½ liter alaplé
A sajtszósz:
10 dkg Ammerlander Maasdamer sajt
10 dkg Ammerlander Trapista sajt
250 ml főzőtejszín
3 cl szaké
¼ kávéskanál chili
½ kávéskanál gyömbérpor
½ kávéskanál őrölt fehérbors
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A lisztet elkeverjük a forró vízzel.
Azután jól összegyúrjuk, és a tésztát fél órát pihentetjük.
2. lépés
Közben a sajtokat lereszeljük, vagy konyhai aprító géppel felaprítjuk.
A zöldségeket egész apró kockára vágjuk.
Majd az egészet jól összekeverjük.
3. lépés
A tésztát 2 - 3 mm vastagra nyújtjuk, majd egy 7,5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval, (pohárral) kiszaggatjuk.
4. lépés
A kiszaggatott körökre 1 kávéskanálnyi tölteléket rakunk. Majd félbehajtjuk, a széleket kicsit megvizezzük kezünkkel, és szorosan összetapasztjuk.
5. lépés
Kevés olajon pirosra pirítjuk, majd hozzáöntünk egy fél merőkanál alaplevet, és néhány perc alatt megpároljuk.
6. lépés
A tejszínt elkezdjük melegíteni, majd folyamatos keverés közben a reszelt sajtokat hozzátesszük. Hozzáadjuk a gyömbérport, fehérborsot, és chili paprikát, ha szükséges sózzuk.
Óvatosan összefőzzük, és a legvégén hozzáöntjük a szakét.