top of page

Töltött pljeskavica

Előkészítés:

60 perc pihentetés

Főzési idő:

35 perc

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Gyakorlott

Régió

Balkán

Igazi faszenes grillen még jobban kijönnek az ízek.
Tálalhatod sültkrumplival, ajvárral vagy csípős majonézzel.

Hozzávalók:

  • 0,4 kg sertéscomb

  • 0,3 kg marha comb

  • 0,2 kg pizza mozzarella

  • 1 fej hagyma

  • 4 gerezd fokhagyma

  • 0,5 dl olaj

  • 1,5 mokkáskanál só

  • 1 mokkáskanál pirospaprika

  • 1 mokkáskanál őrölt bors

  • 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió

  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

Töltött pljeskavica

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A húst előkészítjük, megdaráljuk.

A hagymát, és fokhagymát konyhai aprítóval pürésítjük, és a fűszerekkel egy tálba rakjuk.


2. lépés

Alaposan összekeverjük, és lefedve legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.


3. lépés

Négy egyenlő részre osztjuk,


4. lépés

Az első adagot megfelezzük, és folpack fólián, kicsit vizes kézzel jól elsimítjuk.

Ráhelyezzük a csíkokra vágott sajtot.


5. lépés

Majd a húspép másik felével befedjük. Figyeljünk, hogy a széleket gondosan összedolgozzunk, különben az olvadt sajt sütéskor kicsorog.

A húspogácsák mindkét oldalát megkenjük olajjal.


6. lépés

Felforrósítjuk a grill sütőt, serpenyőt ….

Oldalanként legalább 5 percig sütjük, míg a hús jól átsül, és a sajt szépen megolvad.

bottom of page