top of page

Almás-csokis kocka

Előkészítés:

15 perc

Főzési idő:

30 perc sütés

Adag:

kb. 12 adag

Tapasztalat:

Alapszint

Glutén/Laktóz:

Eggy gyorsan elkészíthető, akár valamely mentes változatban is.

Hozzávalók:

34 x 25 cm –es tepsihez

  • 3 db közepes alma

  • 300 ml cukormentes mandulatej / tej

  • 4 db tojás

  • 150 g olvasztott vaj / margarin

  • 60 g negyedannyi / 240 g cukor

  • 100 g holland kakaópor

  • 360 g diéta kompatibilis liszt / normál liszt

  • 1 csomag sütőpor

  • 1 csipet só

  • 1 késhegynyi fahéj

  • 2 kk. vanília aroma1

  • 1 nagy tábla cukormentes vagy minimum 70%-os étcsokoládé

  • 150 g erdei gyümölcs mix

  • 30 g negyedannyi / 120 g cukor

Elkészítés:

Almás-csokis kocka

Letölthető receptlap

  1. Lépés

Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük (nem kell kinyomkodni).


2. lépés

Hozzákeverjük a tojást, tejet, és a vanília aromát.


3. lépés

Ezután hozzákeverjük az olvasztott vajat és a száraz összetevőket is.


4. lépés

A csokoládét apró kockákra vágjuk és azt is beleforgatjuk.


5. lépés

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.

Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük.

Vigyázzunk, mert minél tovább sütjük, annál szárazabb lesz.


6. lépés

Míg kissé meghűl a sütőben hagyjuk, közben a gyümölcsből az édesítővel szószt készítünk.

bottom of page