Eggy gyorsan elkészíthető, akár valamely mentes változatban is.

Hozzávalók:
34 x 25 cm –es tepsihez
3 db közepes alma
300 ml cukormentes mandulatej / tej
4 db tojás
150 g olvasztott vaj / margarin
60 g negyedannyi / 240 g cukor
100 g holland kakaópor
360 g diéta kompatibilis liszt / normál liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
1 késhegynyi fahéj
2 kk. vanília aroma1
1 nagy tábla cukormentes vagy minimum 70%-os étcsokoládé
150 g erdei gyümölcs mix
30 g negyedannyi / 120 g cukor
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük (nem kell kinyomkodni).
2. lépés
Hozzákeverjük a tojást, tejet, és a vanília aromát.
3. lépés
Ezután hozzákeverjük az olvasztott vajat és a száraz összetevőket is.
4. lépés
A csokoládét apró kockákra vágjuk és azt is beleforgatjuk.
5. lépés
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük.
Vigyázzunk, mert minél tovább sütjük, annál szárazabb lesz.
6. lépés
Míg kissé meghűl a sütőben hagyjuk, közben a gyümölcsből az édesítővel szószt készítünk.