Igazi almáspite ízvilág, mert nem darált kekszből készül.
Figyelj majd az alma nedvesség tartalmára, és ehhez igazítsd majd a lisztet, hogy jól teríthető állaga legyen.

Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg cukor
10 dkg vaj
3 db közepes alma
3 tojás
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál fahéj
3 teáskanál citromlé
A krémhez:
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
A karamellhez:
20 dkg cukor
2 dl habtejszín
1 teáskanál vanília aroma
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
Az almát megpucoljuk, lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével, és megszórjuk egy evőkanál cukorral és a fahéjjal.
2. lépés
A lisztet, cukrot, kissé megolvasztott vajat, tojást, sütőport, összegyúrjuk, majd hozzákeverjük a kicsavart reszelt almát.
3. lépés
Kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe elsimítjuk a tésztát, és 180 fokon 35-40 perc alatt megsütjük.
4. lépés
A megsült tésztát hagyjuk kihűlni, majd összetépkedjük.
A porcukrot a puha vajjal habosra keverjük, és az össze tépkedett tésztával összekeverjük.
5. lépés
Közben elkészítjük a tejkaramellt.
Fél dl vízben lassan feloldjuk a cukrot, ha már felolvadt nagyobb hővel forraljuk, míg barnulni kezd. Ekkor levesszük a tűzről és belekeverjük a tejszínt és a vanília aromát.
6. lépés
Kicsi golyókat formázunk belőle fél-egy órára hűtőbe tesszük.
Ezt követően meglocsoljuk a golyókat és a tetejüket megszórjuk tetszés szerint apróra vágott mandulával, dióval, mogyoróval, kókusszal.