top of page

Almáspite golyó tejkaramell-el

Előkészítés:

30 perc

Főzési idő:

40 perc sütés, 60 perc hűtés

Adag:

40 db

Tapasztalat:

Gyakorlott

Glutén/Laktóz:

Igazi almáspite ízvilág, mert nem darált kekszből készül.
Figyelj majd az alma nedvesség tartalmára, és ehhez igazítsd majd a lisztet, hogy jól teríthető állaga legyen.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt

  • 20 dkg cukor

  • 10 dkg vaj

  • 3 db közepes alma

  • 3 tojás

  • 1 teáskanál sütőpor

  • 1 teáskanál fahéj

  • 3 teáskanál citromlé

 

A krémhez:

  • 20 dkg vaj

  • 20 dkg porcukor

 

A karamellhez:

  • 20 dkg cukor

  • 2 dl habtejszín

  • 1 teáskanál vanília aroma

Elkészítés:

Almáspite golyó tejkaramell-el

Letölthető receptlap

  1. Lépés

Az almát megpucoljuk, lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével, és megszórjuk egy evőkanál cukorral és a fahéjjal.


2. lépés

A lisztet, cukrot, kissé megolvasztott vajat, tojást, sütőport, összegyúrjuk, majd hozzákeverjük a kicsavart reszelt almát.


3. lépés

Kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe elsimítjuk a tésztát, és 180 fokon 35-40 perc alatt megsütjük.


4. lépés

A megsült tésztát hagyjuk kihűlni, majd összetépkedjük.

A porcukrot a puha vajjal habosra keverjük, és az össze tépkedett tésztával összekeverjük.


5. lépés

Közben elkészítjük a tejkaramellt.

Fél dl vízben lassan feloldjuk a cukrot, ha már felolvadt nagyobb hővel forraljuk, míg barnulni kezd. Ekkor levesszük a tűzről és belekeverjük a tejszínt és a vanília aromát.


6. lépés

Kicsi golyókat formázunk belőle fél-egy órára hűtőbe tesszük.

Ezt követően meglocsoljuk a golyókat és a tetejüket megszórjuk tetszés szerint apróra vágott mandulával, dióval, mogyoróval, kókusszal.

bottom of page