Akik dióra érzékenyek, nyugodtan csinálhatnak többet a csokis-kókuszos változatból. Csak legyen elegendő mennyiség, mert másoknak is ízleni fog.

Hozzávalók:
A tésztához:
80 dkg liszt
25 dkg zsír
20 dkg cukor
3 tojás
3 evőkanál tejföl
2,5 dkg élesztő
½ mokkáskanál só
1 dl tej
A diós töltelékhez:
40 dkg darált dió
25 dkg cukor
3 dl tej
10 dkg mazsola
A mákos töltelékhez:
40 dkg darált mák
25 dkg cukor
3 dl tej
10 dkg mazsola
A kókuszos töltelékhez:
15 dkg kókusz reszelék
15 dkg cukor
3 dl tej
3 evőkanál kakaópor
10 dkg vaj
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
Felfuttatjuk az élesztőt (1 dl langyos tej, 1 kávéskanál cukrot, 1 evőkanál lisztet). A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a közepén kialakított mélyedésbe tesszük a kissé megolvasztott zsírt, és 2 db tojást.
2. lépés
A zsírt óvatosan elmorzsoljuk a lisztben, és az egészet elkezdjük összedolgozni, majd apránként adagoljuk hozzá a tejfölt.
Ha összedolgoztuk, 8 egyenlő részre osztjuk. Meleg helyen kb. 1 órát pihentetjük.
3. lépés
A darált diót, cukrot, tejet összemelegítjük, és félretesszük kihűlni.
A darált mákot, cukrot, tejet összemelegítjük, és félretesszük kihűlni.
4. lépés
A kókuszreszeléket 10 dkg cukorral, 2 dl tejjel, ha kell, egy kevés vízzel összefőzzük.
A vajat felolvasztjuk, hozzáteszünk 5 dkg cukrot, kakaóport, és 1 dl tejet. Alaposan összeforraljuk, és ezután a kókuszhoz keverjük.
5. lépés
A tésztákat lisztezett nyújtólapon vékonyra nyújtjuk (30x30cm). Megkenjük a töltelékkel, megszórjuk lecsepegtetett mazsolával, és feltekerjük A végeit összezárjuk.
A kókuszosra nem jár mazsola!
6. lépés
A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a maradék tojás sárgájával.
Közben előmelegítjük a sütőt 200 C-ra (alsó-felső) és 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
