top of page

Gluténmentes somlói galuska

Előkészítés:

30 perc

Főzési idő:

30 perc sütés

Adag:

16 adag

Tapasztalat:

Alapszint

Glutén/Laktóz:

Gluténmentes

Fagylaltos kanállal kis gombócokat szaggatunk a kész süteményből, meglocsoljuk jó alaposan a csokoládé öntettel, és tejszínhabbal tálaljuk.
Ugye olyan, mint a hagyományos!

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 8 tojás

  • 6 evőkanál hajdina liszt

  • 2 evőkanál rizsliszt

  • 6 evőkanál cukor

  • 1 csomag sütőpor

  • 6 evőkanál víz

  • 1 evőkanál olaj                                                                                   

  • 1 csipet só

A töltelékhez:

  • 3 csomag glutén mentes vanília puding

  • 1,5 l tej

  • 6 evőkanál cukor

  • 20 dkg dió

A csokoládé öntethez:

  • 1 l tej

  • 4 evőkanál kakaópor

  • 5 evőkanál cukor

  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

Gluténmentes somlói galuska

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A sütőt előmelegítjük 180 C-ra.

A szétválasztott tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáteszünk 4 evőkanál vizet, az 1 evőkanál olajat, és ezzel is összekeverjük. A liszteket a tojássárgájához keverjük.


2. lépés

A fehérjéhez hozzáteszünk 2 evőkanál vizet, sót és jó kemény habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérje habot, vigyázva, hogy ne törjük össze.


3. lépés

Pici lisztet szórunk a sütőformába és beleöntjük a tésztát. 30 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük megsült-e, és a sütőben hagyjuk kihűlni.

Míg hűl a piskóta megfőzzük a pudingot a leírás alapján.


4. lépés

A diót apróra vágjuk vagy kutterban összeaprítjuk.

A meghűlt piskótát kétfelé vágjuk, megszórjuk dióval, rákanalazzuk a puding felét, amit ismét megszórunk dióval


5. lépés

Ráhelyezzük a piskóta másik felét. Megkenjük a megmaradt pudinggal, és ezt is megszórjuk dióval.


6. lépés

Míg az egész meghűl, elkészítjük a csokoládé öntetet. A kakaóport a cukorral elkeverjük a megolvasztott vajban és a tejet apránként adagolva hozzá, folyamatosan kevergetve összeforraljuk.

bottom of page