Fagylaltos kanállal kis gombócokat szaggatunk a kész süteményből, meglocsoljuk jó alaposan a csokoládé öntettel, és tejszínhabbal tálaljuk.
Ugye olyan, mint a hagyományos!

Hozzávalók:
A piskótához:
8 tojás
6 evőkanál hajdina liszt
2 evőkanál rizsliszt
6 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
6 evőkanál víz
1 evőkanál olaj
1 csipet só
A töltelékhez:
3 csomag glutén mentes vanília puding
1,5 l tej
6 evőkanál cukor
20 dkg dió
A csokoládé öntethez:
1 l tej
4 evőkanál kakaópor
5 evőkanál cukor
5 dkg vaj
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra.
A szétválasztott tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáteszünk 4 evőkanál vizet, az 1 evőkanál olajat, és ezzel is összekeverjük. A liszteket a tojássárgájához keverjük.
2. lépés
A fehérjéhez hozzáteszünk 2 evőkanál vizet, sót és jó kemény habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérje habot, vigyázva, hogy ne törjük össze.
3. lépés
Pici lisztet szórunk a sütőformába és beleöntjük a tésztát. 30 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük megsült-e, és a sütőben hagyjuk kihűlni.
Míg hűl a piskóta megfőzzük a pudingot a leírás alapján.
4. lépés
A diót apróra vágjuk vagy kutterban összeaprítjuk.
A meghűlt piskótát kétfelé vágjuk, megszórjuk dióval, rákanalazzuk a puding felét, amit ismét megszórunk dióval
5. lépés
Ráhelyezzük a piskóta másik felét. Megkenjük a megmaradt pudinggal, és ezt is megszórjuk dióval.
6. lépés
Míg az egész meghűl, elkészítjük a csokoládé öntetet. A kakaóport a cukorral elkeverjük a megolvasztott vajban és a tejet apránként adagolva hozzá, folyamatosan kevergetve összeforraljuk.