Kölesből nagyon ritkán készül valamilyen édesség. De ez a változat teljesen jól működik. Ráadásul nagyon alacsony a cukortartalma.

Hozzávalók:
A felfújthoz:
20 dkg köles
250 ml kókusztej
4 tojás
4 evőkanál kókuszreszelék
4 evőkanál stevia
1 csomag sütőpor
1 kávéskanál kókuszzsír
A sárgarépa lekvárhoz:
1 kg sárgarépa
1 citrom
10 evőkanál stevia
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A kölest 200 ml vízben félig megfőzzük. Ezután hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és kókusztejben puhára főzzük. Félretesszük kicsit meghűlni.
2. lépés
Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük.
3. lépés
A tojássárgáját a stiviával habosra keverjük.
4. lépés
A kissé meghűlt köleshez hozzákeverjük a tojássárgáját, sütőport, és nagyon óvatosan a tojásfehérje habot.
5. lépés
Egy hőálló edényt kikenünk kókuszzsírral, és beleöntjük a masszát.
180 C-os előmelegített sütőben 40 perc alatt arany barnára sütjük.
6. lépés
A sárgarépát felkarikázzuk és egy kevés vízzel a reszelt citromhéjjal és a kicsavart citromlével puhára főzzük. Botmixerrel pürésítjük és
hozzátesszük az édesítőt. Az egészet jó alaposan összeforraljuk.
