top of page

Kókuszos köles felfújt sárgarépa lekvárral

Előkészítés:

30 perc

Főzési idő:

40 perc sütés

Adag:

8 adag

Tapasztalat:

Alapszint

Glutén/Laktóz:

Gluténmentes

Laktózmentes

Kölesből nagyon ritkán készül valamilyen édesség. De ez a változat teljesen jól működik. Ráadásul nagyon alacsony a cukortartalma.

Hozzávalók:

A felfújthoz:

  • 20 dkg köles

  • 250 ml kókusztej

  • 4 tojás

  • 4 evőkanál kókuszreszelék

  • 4 evőkanál stevia

  • 1 csomag sütőpor

  • 1 kávéskanál kókuszzsír

 

A sárgarépa lekvárhoz:

  • 1 kg sárgarépa

  • 1 citrom

  • 10 evőkanál stevia

Elkészítés:

Kókuszos köles felfújt sárgarépa lekvárral

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A kölest 200 ml vízben félig megfőzzük. Ezután hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és kókusztejben puhára főzzük. Félretesszük kicsit meghűlni.


2. lépés

Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük.


3. lépés

A tojássárgáját a stiviával habosra keverjük.


4. lépés

A kissé meghűlt köleshez hozzákeverjük a tojássárgáját, sütőport, és nagyon óvatosan a tojásfehérje habot.


5. lépés

Egy hőálló edényt kikenünk kókuszzsírral, és beleöntjük a masszát.

180 C-os előmelegített sütőben 40 perc alatt arany barnára sütjük.


6. lépés

A sárgarépát felkarikázzuk és egy kevés vízzel a reszelt citromhéjjal és a kicsavart citromlével puhára főzzük. Botmixerrel pürésítjük és

hozzátesszük az édesítőt. Az egészet jó alaposan összeforraljuk.

bottom of page