A sok különböző alapanyag mellett gyorsan elkészül, ami egyben egy nagyon harmónikus ízvilágot eredményez.

Hozzávalók:
A piskótához:
3 közepes méretű sárgarépa
3 db tojás
20 dkg rizsliszt
15 dkg cukor
1 dl olaj
1 marék dió
2 kávéskanál vanília aroma
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál őrölt kardamom
1 kávéskanál gyömbér por
1 csipet só
A krémhez:
250 g mascarpone
100 g teavaj
150 ml habtejszín
2 evőkanál porcukor
2 teáskanál mandula aroma
½ csomag habfixáló
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A tojást, cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a vanília aromát, olajat és jól összekeverjük.
Hozzátesszük a lisztet, sót, sütőport, szódabikarbónát, gyömbért, fahéjjat, kardamomot, és alaposan elkeverjük.
2. lépés
A sárgarépát megpucoljuk, és a sajtreszelőn lereszeljük, a diót felaprítjuk majd hozzákeverjük a tésztához.
3. lépés
180 C-os sütőben 30 – 35 perc alatt megsütjük, és a sütőben hagyjuk kihűlni.
4. lépés
A mascarponét a kissé megolvadt vajjal, és a porcukorral, habosra keverjük, hozzáadjuk a mandula aromát.
5. lépés
A tejszínt félig felverjük, és a habfixálót hozzáadva kemény habbá verjük.
A tejszínt óvatosan a krémhez keverjük.
6. lépés
A tészta tetejét, ha kell kiegyenesítjük, ezután a krémet rákenjük.
1 – 2 órára hűtőbe tesszük megdermedni, ezután tetszőlegesen díszítjük, csokoládé reszelékkel, pirított mandula szeletekkel, friss gyümölccsel.