top of page

Mandulás répatorta

Előkészítés:

15 perc

Főzési idő:

30 perc sütés, 2 óra pihentetés

Adag:

9 kocka

Tapasztalat:

Alapszint

Glutén/Laktóz:

Gluténmentes

A sok különböző alapanyag mellett gyorsan elkészül, ami egyben egy nagyon harmónikus ízvilágot eredményez.

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 3 közepes méretű sárgarépa

  • 3 db tojás

  • 20 dkg rizsliszt

  • 15 dkg cukor

  • 1 dl olaj

  • 1 marék dió

  • 2 kávéskanál vanília aroma

  • 1 kávéskanál sütőpor

  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

  • 1 kávéskanál őrölt fahéj

  • 1 kávéskanál őrölt kardamom

  • 1 kávéskanál gyömbér por

  • 1 csipet só

A krémhez:

  • 250 g mascarpone

  • 100 g teavaj

  • 150 ml habtejszín

  • 2 evőkanál porcukor

  • 2 teáskanál mandula aroma

  • ½ csomag habfixáló

Elkészítés:

Mandulás répatorta

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A tojást, cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a vanília aromát, olajat és jól összekeverjük.

Hozzátesszük a lisztet, sót, sütőport, szódabikarbónát, gyömbért, fahéjjat, kardamomot, és alaposan elkeverjük.


2. lépés

A sárgarépát megpucoljuk, és a sajtreszelőn lereszeljük, a diót felaprítjuk majd hozzákeverjük a tésztához.


3. lépés

180 C-os sütőben 30 – 35 perc alatt megsütjük, és a sütőben hagyjuk kihűlni.


4. lépés

A mascarponét a kissé megolvadt vajjal, és a porcukorral, habosra keverjük, hozzáadjuk a mandula aromát.


5. lépés

A tejszínt félig felverjük, és a habfixálót hozzáadva kemény habbá verjük.

A tejszínt óvatosan a krémhez keverjük.


6. lépés

A tészta tetejét, ha kell kiegyenesítjük, ezután a krémet rákenjük.

1 – 2 órára hűtőbe tesszük megdermedni, ezután tetszőlegesen díszítjük, csokoládé reszelékkel, pirított mandula szeletekkel, friss gyümölccsel.

bottom of page