top of page

Meggyes-diós golyó

Előkészítés:

30 perc + hűtés

Főzési idő:

Adag:

24 golyó

Tapasztalat:

Alapszint

Glutén/Laktóz:

Ha nem teszel bele meggyet, mintha szerbót ennél. De azért a meggyel finomabb.

Hozzávalók:

  • 250 g darált dió

  • 250 g darált keksz

  • 250 g sárgabarack lekvár

  • 2 – 3 evőkanál porcukor

  • 24 szem meggy

  • 10 dkg vaj

  • 10 dkg porcukor

  • 3 púpos evőkanál kakaópor

Elkészítés:

Meggyes-diós golyó

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A diót, porcukrot, kekszet, és a lekvárt jó alaposan összedolgozzuk.


2. lépés

Egy kávéskanálnyit a kezünkbe veszünk és óvatosan ellapítjuk.

A közepébe elhelyezünk egy szem lecsepegtetett meggyet, és óvatosan a masszával befedve kissé vizes kézzel golyókat formázunk belőle.


3. lépés

A golyókat 10 – 15 percre a hűtőbe tesszük, kicsit megdermedni.


4. lépés

Közben a vajat óvatosan felolvasztjuk, hozzátesszük a porcukrot, kakaóport, és folyamatos kevergetés közben, összefőzzük. Esetleg 1 – 2 evőkanál vizet tehetünk hozzá, de azt el is kell forralni.


5. lépés

Villára helyezünk egy golyót és a még langyos csokoládébevonót rácsorgatjuk


6. lépés

Végül betesszük a hűtőbe megdermedni.

Kedvünk szerint esetleg díszíthetjük a tetejét.

bottom of page