Ha nem teszel bele meggyet, mintha szerbót ennél. De azért a meggyel finomabb.

Hozzávalók:
250 g darált dió
250 g darált keksz
250 g sárgabarack lekvár
2 – 3 evőkanál porcukor
24 szem meggy
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
3 púpos evőkanál kakaópor
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A diót, porcukrot, kekszet, és a lekvárt jó alaposan összedolgozzuk.
2. lépés
Egy kávéskanálnyit a kezünkbe veszünk és óvatosan ellapítjuk.
A közepébe elhelyezünk egy szem lecsepegtetett meggyet, és óvatosan a masszával befedve kissé vizes kézzel golyókat formázunk belőle.
3. lépés
A golyókat 10 – 15 percre a hűtőbe tesszük, kicsit megdermedni.
4. lépés
Közben a vajat óvatosan felolvasztjuk, hozzátesszük a porcukrot, kakaóport, és folyamatos kevergetés közben, összefőzzük. Esetleg 1 – 2 evőkanál vizet tehetünk hozzá, de azt el is kell forralni.
5. lépés
Villára helyezünk egy golyót és a még langyos csokoládébevonót rácsorgatjuk
6. lépés
Végül betesszük a hűtőbe megdermedni.
Kedvünk szerint esetleg díszíthetjük a tetejét.
