top of page

Zabpelyhes sült túró gombóc

Előkészítés:

Főzési idő:

20 perc, 30 perc pihentetés

Adag:

16 gombóc

Tapasztalat:

Alapszint

Glutén/Laktóz:

Gyorsan finomat váratlan helyzetben? Ugyanilyen gyorsan el is fog fogyni. Garantáltan. Próbáld ki!
Tökéletes hozzá a házi lekvár, a csokoládészósz vagy akár a tejföl.

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró

  • 10 dkg zabpehely

  • 2 db tojás

  • 1 evőkanál cukor, vagy ennek megfelelő édesítő

  • ½ csomag sütőpor

  • 1 csipet só

  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

Zabpelyhes sült túró gombóc

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A túrót összetörjük.

A zabpelyhet megőröljük.

Az összes alapanyagot beletesszük egy keverőtálba.


2. lépés

Az egészet egy egységes masszává gyúrjuk.

Majd fél órára betesszük a hűtőbe pihentetni.


3. lépés

Majd vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formázunk.


4. lépés

Forró olajba helyezzük a kész gombócokat. Az olaj ne legyen túl forró..


5. lépés

Teljes felületén aranybarnára sütjük.


bottom of page