top of page

Lazac rétestésztában

Előkészítés:

Főzési idő:

Adag:

Tapasztalat:

40 perc

20 perc sütés

4 adag

Alapszint

Melegen fantasztikusan krémes költemény. De csak akkor, ha nem sajnálod belőle a sjatot.

Tényleg olyan, mint egy igazi toast. Csak éppen csirkemellből.

Hozzávalók

  • 60 dkg lazac filé

  • 20 dkg óriás garnéla rák

  • 6 szem burgonya

  • 1 szál póréhagyma

  • 10 dkg cheddar sajt

  • 15 dkg vaj

  • 500 ml tej

  • 4 evőkanál liszt

  • 1 csomag rétestészta

  • 1 tojás

  • 2 kávéskanál só

  • ½ kávéskanál őrölt szerecsendió

  • ½ kávéskanál őrölt bors lehetőleg friss

  • ½ kávéskanál fokhagyma por

Elkészítés

Lazac rétestésztában

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A burgonyát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk, sós vízben megfőzzük, és lecsepegtetjük. (vigyázzunk ne főzzük túl).

A rákokat kevés sós vízben kicsit megforraljuk, és gyorsan leszűrjük.


2. lépés

10 dkg vajat megolvasztunk, és a lisztet megfuttatjuk benne. Apránként adagoljuk hozzá a tejet, folyamatos keverés közben. Majd hozzáadjuk a fűszereket: ½ kávéskanál sót, őrölt szerecsendiót, fokhagyma port, őrölt borsot.


3. lépés

A lazac bőrét óvatosan leszedjük, és az oldalait megszórjuk őrölt borssal. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat és a lazac szeleteket minden oldalán körbe sütjük, oldalanként 1 – 2 perc. A megsült halszeleteket megsózzuk.


4. lépés

2 rétestészta lapot félreteszünk, a többivel kibélelünk egy hőálló edényt és elkezdjük a rétegezést. Vékony réteg burgonya, rá 1 lazac szelet kissé összetörve, 1 – 2 kanál olvasztott vaj a hal mellől, majd néhány kanál besamel.


5. lépés

A következő rétegnél a hal helyett a garnélát rakjuk, néhány kanál besamel, egy marék reszelt sajt és a póréhagyma. A következő rétegnél megint a hal következik, majd besamel, a sajt és a póréhagyma.


6. lépés

Az utolsó rétegnél a sajt kerüljön a tetejére. Legvégén a 2 félretett réteslappal a megmaradt tészta szélével együtt betakarjuk, és a tetejét megkenjük a tojás sárgájával. 200 C-os sütőben 20 perc alatt arany barnára sütjük.

bottom of page