top of page

Padlizsán-cukkini Casserole

Előkészítés:

Főzési idő:

Adag:

Tapasztalat:

40 perc

20 perc sütés

6 adag

Alapszint

Aki a muszakát szereti, ezt is szeretni fogja. Ha marad másnapra, még jobban összeérnek az ízek.

Ha szereted a csípős ízeket, akkor ez neked való gyors egytál étel. Ráadásul sok edény sem kell hozzá.

Hozzávalók

  • 1 db padlizsán

  • 1 db cukkini

  • 3 db burgonya

  • 50 dkg darált hús

  • 1 fej vöröshagyma

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 1 doboz darabolt paradicsom

  • 15 dkg sajt

  • 1 kávéskanál őrölt bors

  • 1 kávéskanál só

  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés

Padlizsán-cukkini Casserole

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A hagymát apró kockákra vágjuk és 1 evőkanál olajon megpároljuk, majd rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a zúzott fokhagymát.

Az egészet összepároljuk.


2. lépés

A cukkinit és a padlizsánt megmossuk, levágjuk a végeit és felszeleteljük. Tálba rakjuk, sózzuk, borsozzuk. 10 percre félrerakjuk. A sótól levet fog engedni. 


3. lépés

Közben a megtisztított burgonyát lereszeljük, sózzuk, borsozzuk és jól összekeverjük.


4. lépés

Egy hőálló edény aljában elkenünk 1 evőkanál olajat. Belesimítjuk a reszelt krumplit, és rátesszük a hús harmadát.

Ezután szépen ráhelyezzük a cukkini szeleteket, és jöhet a hús következő harmada.


5. lépés

Most következnek a padlizsán szeletek, és a hús fennmaradó része.

Meglocsoljuk a darabolt paradicsommal, és megszórjuk a reszelt sajttal.


6. lépés

Alufóliával lefedve 180 C-os sütőben 20 percig sütjük, majd a fóliát levéve 200 C-on 15-20 perc alatt pirosra sütjük.

bottom of page