top of page

Sajtos gombakrémleves

Előkészítés:

Főzési idő:

Adag:

Tapasztalat:

30 perc

4 adag

Alapszint

Ezentúl nem is fogod a megszokott módon készíteni!
A sajtok mennyiségével szabályozhatod a sűrűségét is. Azért vigyázz, ne vidd túlzásba az érett sajt mennyiségét.

Ha szereted a csípős ízeket, akkor ez neked való gyors egytál étel. Ráadásul sok edény sem kell hozzá.

Hozzávalók

  • 30 dkg csiperke gomba

  • 1 kisfej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 5 dkg reszelt sajt

  • 5 dkg Gorgonzola sajt

  • 1 ek reszelt Grana Padano

  • 1,2 l zöldség alaplé

  • 1 dl száraz fehérbor

  • 2 dl növényi alapú főzőkrém

  • 1 ek olaj

  • frissen őrölt bors

Elkészítés

Sajtos gombakrémleves

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A hagymát apró kockákra vágva az olajon lepirítjuk. Engedjük, hogy egy kis barna színe is legyen.


2. lépés

A gombát közepes darabokra vágva rátesszük a hagymára, és pároljuk. Ezt is engedjük a végén lepirulni egy picit. Jó ízt ad a levesnek. Beletesszük az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.


3. lépés

Felöntjük az alaplével és puhára főzzük, majd botmixerrel krémállagúra dolgozzuk.


4. lépés

Lejjebb vesszük a hőfokot. Hozzátesszük a főzőkrémet majd lassan hozzáöntjük a fehérbort is, és jól elkeverjük.


5. lépés

Beletesszük a reszelt sajtot és a Gorgonzolát. Folyamatos kevergetés mellett beleolvasztjuk a levesbe.


6. lépés

Egy tapadásmentes serpenyőbe beleszórjuk a Grana Padanot, és közepes hőfokon olvasztjuk, majd mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Tálalás előtt kivesszük, hogy elérje a ropogós állagot. Csak az utolsó pillanatban tesszük a tányérba.

bottom of page