Ezentúl nem is fogod a megszokott módon kész íteni!
A sajtok mennyiségével szabályozhatod a sűrűségét is. Azért vigyázz, ne vidd túlzásba az érett sajt mennyiségét.

Ha szereted a csípős ízeket, akkor ez neked való gyors egytál étel. Ráadásul sok edény sem kell hozzá.
Hozzávalók
30 dkg csiperke gomba
1 kisfej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg reszelt sajt
5 dkg Gorgonzola sajt
1 ek reszelt Grana Padano
1,2 l zöldség alaplé
1 dl száraz fehérbor
2 dl növényi alapú főzőkrém
1 ek olaj
só
frissen őrölt bors
Elkészítés

Letölthető receptlap
Lépés
A hagymát apró kockákra vágva az olajon lepirítjuk. Engedjük, hogy egy kis barna színe is legyen.
2. lépés
A gombát közepes darabokra vágva rátesszük a hagymára, és pároljuk. Ezt is engedjük a végén lepirulni egy picit. Jó ízt ad a levesnek. Beletesszük az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.
3. lépés
Felöntjük az alaplével és puhára főzzük, majd botmixerrel krémállagúra dolgozzuk.
4. lépés
Lejjebb vesszük a hőfokot. Hozzátesszük a főzőkrémet majd lassan hozzáöntjük a fehérbort is, és jól elkeverjük.
5. lépés
Beletesszük a reszelt sajtot és a Gorgonzolát. Folyamatos kevergetés mellett beleolvasztjuk a levesbe.
6. lépés
Egy tapadásmentes serpenyőbe beleszórjuk a Grana Padanot, és közepes hőfokon olvasztjuk, majd mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Tálalás előtt kivesszük, hogy elérje a ropogós állagot. Csak az utolsó pillanatban tesszük a tányérba.