top of page

Spárgás tejszínes tészta tőkehallal

Előkészítés:

Főzési idő:

Adag:

Tapasztalat:

30 perc

4 adag

Alapszint

Igazi jó páros a zöld spárga és a hal. A tésztával együtt pedig egy könnyű vacsora.

Tényleg olyan, mint egy igazi toast. Csak éppen csirkemellből.

Hozzávalók

  • 50 dkg zöld spárga

  • 30 dkg tőkehal filé

  • 30 dkg tészta

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 3 evőkanál teriyaki szósz

  • 250 ml főzőtejszín

  • 3 evőkanál olíva olaj

  • őrölt színes bors

Elkészítés

Spárgás tejszínes tészta tőkehallal

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A spárga csúcsait letörjük, ott ahol roppanva törik.

2 cm-es darabokra vágjuk, és kevés sós forró vízben 2 - 3 percig blansírozzuk.


2. lépés

Kiszedve a meleg vízből azonnal jégre tesszük egy tálban. Így nem puhul túl, és megmarad az élénk zöld színe.


3. lépés

A lecsepegtetett spárgát, a maradék olajon a fokhagymával átforgatjuk.


4. lépés

Ráöntjük a teriyaki szószt, a főzőtejszínt, megborsozzuk, és az egészet óvatosan összeforraljuk.


5. lépés

A halszeleteket, sózzuk, borsozzuk, és két evőkanál olajon mindkét oldalát szép pirosra sütjük.


6. lépés

Közben kifőzzük a tésztát, és máris tálalhatunk.

bottom of page