Igazi jó páros a zöld spárga és a hal. A tésztával együtt pedig egy könnyű vacsora.

Tényleg olyan, mint egy igazi toast. Csak éppen csirkemellből.
Hozzávalók
50 dkg zöld spárga
30 dkg tőkehal filé
30 dkg tészta
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál teriyaki szósz
250 ml főzőtejszín
3 evőkanál olíva olaj
só
őrölt színes bors
Elkészítés

Letölthető receptlap
Lépés
A spárga csúcsait letörjük, ott ahol roppanva törik.
2 cm-es darabokra vágjuk, és kevés sós forró vízben 2 - 3 percig blansírozzuk.
2. lépés
Kiszedve a meleg vízből azonnal jégre tesszük egy tálban. Így nem puhul túl, és megmarad az élénk zöld színe.
3. lépés
A lecsepegtetett spárgát, a maradék olajon a fokhagymával átforgatjuk.
4. lépés
Ráöntjük a teriyaki szószt, a főzőtejszínt, megborsozzuk, és az egészet óvatosan összeforraljuk.
5. lépés
A halszeleteket, sózzuk, borsozzuk, és két evőkanál olajon mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
6. lépés
Közben kifőzzük a tésztát, és máris tálalhatunk.
