Ha szereted a bolognai spagettit, akkor ezt is imádni fogjátok. Hisz a kis batyukban akár magaddal is viheted.

Ha szereted a csípős ízeket, akkor ez neked való gyors egytál étel. Ráadásul sok edény sem kell hozzá.
Hozzávalók
40 dkg darált hús
20 dkg gomba
15 dkg vékony spagetti
2 csomag leveles tészta
10 dkg sajt
1 tojás
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
140 g paradicsompüré
2 evőkanál olaj
1 mokkás kanál piros paprika
1 mokkás kanál só
½ mokkás kanál őrölt bors
½ mokkás kanál oregánó
Elkészítés

Letölthető receptlap
Lépés
A kockára vágott hagymát az olajon üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük a darált húst, és megvárjuk míg kifehéredik. Fűszerezzük, só, bors, pirospaprika, oregánó, zúzott fokhagyma, és összepároljuk.
2. lépés
Rászórjuk a gombaszeleteket, és azt is lepároljuk.
Hozzáadjuk a paradicsompürét, 2,5 dl vizet, és az egészet összeforraljuk.
3. lépés
Közben kifőzzük a 2 – 3 cm-es darabokra tördelt spagettit és a szószhoz keverjük, és alaposan összeforgatjuk.
4. lépés
A leveles tésztákat 8 – 8 egyenlő részre vágjuk, mindegyik közepére helyezünk egy – egy kanállal a tésztából
5. lépés
Mindegyik tésztakupacra egy – egy kisdarabka sajtot helyezünk.
Közben a sütőt előmelegítjük 200C-ra.
6. lépés
A sarkokat összefogjuk, és az oldalakat összezárjuk, a belső széleket kis vízzel, vagy tojással megkenhetjük, hogy jobban össze tapadjon. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, megkenjük a tojás sárgájával, és 200 C-os sütőben 15 -20 perc alatt megsütjük.