top of page

Tésztában tészta

Előkészítés:

Főzési idő:

Adag:

Tapasztalat:

60 perc

20 perc sütés

8 db

Alapszint

Ha szereted a bolognai spagettit, akkor ezt is imádni fogjátok. Hisz a kis batyukban akár magaddal is viheted.

Ha szereted a csípős ízeket, akkor ez neked való gyors egytál étel. Ráadásul sok edény sem kell hozzá.

Hozzávalók

  • 40 dkg darált hús

  • 20 dkg gomba

  • 15 dkg vékony spagetti

  • 2 csomag leveles tészta

  • 10 dkg sajt

  • 1 tojás

  • 1 fej hagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 140 g paradicsompüré

  • 2 evőkanál olaj

  • 1 mokkás kanál piros paprika

  • 1 mokkás kanál só

  • ½ mokkás kanál őrölt bors

  • ½ mokkás kanál oregánó

Elkészítés

Tésztában tészta

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A kockára vágott hagymát az olajon üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük a darált húst, és megvárjuk míg kifehéredik. Fűszerezzük, só, bors, pirospaprika, oregánó, zúzott fokhagyma, és összepároljuk.


2. lépés

Rászórjuk a gombaszeleteket, és azt is lepároljuk.

Hozzáadjuk a paradicsompürét, 2,5 dl vizet, és az egészet összeforraljuk.


3. lépés

Közben kifőzzük a 2 – 3 cm-es darabokra tördelt spagettit és a szószhoz keverjük, és alaposan összeforgatjuk.


4. lépés

A leveles tésztákat 8 – 8 egyenlő részre vágjuk, mindegyik közepére helyezünk egy – egy kanállal a tésztából


5. lépés

Mindegyik tésztakupacra egy – egy kisdarabka sajtot helyezünk.

Közben a sütőt előmelegítjük 200C-ra.


6. lépés

A sarkokat összefogjuk, és az oldalakat összezárjuk, a belső széleket kis vízzel, vagy tojással megkenhetjük, hogy jobban össze tapadjon. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, megkenjük a tojás sárgájával, és 200 C-os sütőben 15 -20 perc alatt megsütjük.

bottom of page