Sokan vagyunk úgy, hogy ragazskodunk a család egy-egy megszokott ételéhez. Ilyen ez is. Az egész család imádja, és remélem, hogy Nektek is felkerül az étlapra. Gyorsan elkészül, egyszerű, de nagyon finom.

Hozzávalók:
Hozzávalók húshoz:
8 szelet sertéskaraj csont nélkül
20 dkg trappista sajt
150 g tejföl
2 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
1 kávéskanál pirospaprika
1 mokkáskanál só
A hagymás krumplihoz:
1 kg burgonya
1 nagy fej hagyma1 fakanál zsír / 2 - 3 evőkanál olaj
1 mokkáskanál só
A "Nagyi salihoz":
1 db kígyóuborka
1 alma
1 csokor retek
1 fej saláta
1 csomag újhagyma
1 tojás
150 g tejföl
1 dl olaj
1 kávéskanál mustár
1 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
½ kávéskanál őrölt bors
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A burgonyát megmossuk, és héjában megfőzzük.
Míg a krumpli fő, felkockázzuk a vöröshagymát, és a zsíron jó alaposan lepirítjuk.
2. lépés
A főtt burgonyát melegen megpucoljuk, felkockázzuk, sózzuk, és a hagymával összekeverjük.
3. lépés
A karajt kicsit megklopfoljuk, sózzuk. A lisztben elkeverjük a piros paprika felét, és ebben megforgatjuk a hússzeleteket, majd egy kiolajozott tepsiben egymás mellé helyezzük.
4. lépés
A tejfölt elkeverjük a maradék piros paprikával, egyenletesen elosztva rákenjük a hússzeletekre, és megszórjuk a reszelt sajttal.
200 C-os sütőben 25 – 30 perc alatt arany barnára sütjük.
5. lépés
A tojás sárgáját, mustárt, sót, őrölt borsot elkezdjük összekeverni, közben folyamatosan adagoljuk hozzá az olajat. Az ebből készült majonézt elegyítjük a tejföllel és a cukorral.
6. lépés
Az újhagymát karikára, a salátát apró darabokra tépkedve, a retket, almát és az uborkát apró kockára vágva összekeverjük a mártással.