top of page

Anyukám sajtos husija

Előkészítés:

50 perc

Főzési idő:

30 perc

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Alapszint

Glutén/Laktóz:

Sokan vagyunk úgy, hogy ragazskodunk a család egy-egy megszokott ételéhez. Ilyen ez is. Az egész család imádja, és remélem, hogy Nektek is felkerül az étlapra. Gyorsan elkészül, egyszerű, de nagyon finom.

Hozzávalók:

Hozzávalók húshoz:

  • 8 szelet sertéskaraj csont nélkül

  • 20 dkg trappista sajt

  • 150 g tejföl

  • 2 evőkanál liszt

  • 2 evőkanál olaj

  • 1 kávéskanál pirospaprika

  • 1 mokkáskanál só

A hagymás krumplihoz:

  • 1 kg burgonya

  • 1 nagy fej hagyma1 fakanál zsír / 2 - 3 evőkanál olaj

  • 1 mokkáskanál só

A "Nagyi salihoz":

  • 1 db kígyóuborka

  • 1 alma

  • 1 csokor retek

  • 1 fej saláta

  • 1 csomag újhagyma

  • 1 tojás

  • 150 g tejföl

  • 1 dl olaj

  • 1 kávéskanál mustár

  • 1 kávéskanál só

  • 1 kávéskanál cukor

  • ½ kávéskanál őrölt bors

Elkészítés:

Anyukám sajtos husija

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A burgonyát megmossuk, és héjában megfőzzük.

Míg a krumpli fő, felkockázzuk a vöröshagymát, és a zsíron jó alaposan lepirítjuk.


2. lépés

A főtt burgonyát melegen megpucoljuk, felkockázzuk, sózzuk, és a hagymával összekeverjük.


3. lépés

A karajt kicsit megklopfoljuk, sózzuk. A lisztben elkeverjük a piros paprika felét, és ebben megforgatjuk a hússzeleteket, majd egy kiolajozott tepsiben egymás mellé helyezzük.


4. lépés

A tejfölt elkeverjük a maradék piros paprikával, egyenletesen elosztva rákenjük a hússzeletekre, és megszórjuk a reszelt sajttal.

200 C-os sütőben 25 – 30 perc alatt arany barnára sütjük.


5. lépés

A tojás sárgáját, mustárt, sót, őrölt borsot elkezdjük összekeverni, közben folyamatosan adagoljuk hozzá az olajat. Az ebből készült majonézt elegyítjük a tejföllel és a cukorral.


6. lépés

Az újhagymát karikára, a salátát apró darabokra tépkedve, a retket, almát és az uborkát apró kockára vágva összekeverjük a mártással.

bottom of page