top of page

Borleves

Előkészítés:

5 perc

Főzési idő:

25 perc

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Alapszint

Glutén/Laktóz:

Laktózmentes

A téli napokon vagy a karácsonyi asztalnál igazi ünnepi hangulatot ad. A bor alkoholtartalma a forrás során elpárolog, de az íze megmarad.

Hozzávalók:

  • 0,7 l fehérbor

  • 0,25 l víz

  • 4 tojás

  • 0,2 kg cukor

  • 1 evőkanál liszt (nem kötelező)

  • 20 szem szegfűszeg

  • 2 db fahéj

  • 1/3 rúd vanília,

Elkészítés:

Borleves

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A bort és a vizet egy lábosban feltesszük forrni szegfűszeggel, fahéjjal, vanília rúddal.  (Könnyebb kiszedni a szegfűszegeket, ha ezeket teatojásba rakjuk.)


2. lépés

A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük, kanállal adagolva, a forró borban kifőzzük, és félre tesszük.


3. lépés

A szétválasztott tojássárgáját, a cukrot, a lisztet, és ha vanília őrleményt használunk, akkor azt egy tálba tesszük


4. lépés

A tojássárgákat a többi adalékkal habosra keverjük.


5. lépés

Apránként a forró borhoz keverjük. Vigyázzunk, nehogy a tojás össze ugorjon. Alaposan összeforraljuk, és a végén a fűszereket kiszedjük.

bottom of page