A téli napokon vagy a karácsonyi asztalnál igazi ünnepi hangulatot ad. A bor alkoholtartalma a forrás során elpárolog, de az íze megmarad.

Hozzávalók:
0,7 l fehérbor
0,25 l víz
4 tojás
0,2 kg cukor
1 evőkanál liszt (nem kötelező)
20 szem szegfűszeg
2 db fahéj
1/3 rúd vanília,
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A bort és a vizet egy lábosban feltesszük forrni szegfűszeggel, fahéjjal, vanília rúddal. (Könnyebb kiszedni a szegfűszegeket, ha ezeket teatojásba rakjuk.)
2. lépés
A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük, kanállal adagolva, a forró borban kifőzzük, és félre tesszük.
3. lépés
A szétválasztott tojássárgáját, a cukrot, a lisztet, és ha vanília őrleményt használunk, akkor azt egy tálba tesszük
4. lépés
A tojássárgákat a többi adalékkal habosra keverjük.
5. lépés
Apránként a forró borhoz keverjük. Vigyázzunk, nehogy a tojás össze ugorjon. Alaposan összeforraljuk, és a végén a fűszereket kiszedjük.