Egy biztos, minden eleme külön-külön is nagyon finom. A sok sajt, a zabpehelylisztből készült palacsinta egy kiadós ételt jelent. Mindenki imádni fogja!

Hozzávalók:
A palacsintához:
22 dkg zabpehely liszt / normál liszt
400 ml víz
1 tojás
1 csipet só
1 evőkanál olaj
A töltelékhez:
1 egész csirkemell filé
25 dkg gomba
10 szelet feketeerdő sonka
1 evőkanál olaj
1 fej lila hagyma
300 ml főzőtejszín
3 x 10 dkg sajt (füstölt, ementáli, chedar)
2 – 3 gerezd fokhagyma
½ kávéskanál só
½ kávéskanál színes őrölt bors
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A lisztet a tojással, sóval, vízzel csomómentesre elkeverjük, és 6 db vastagabb palacsintát sütünk.
2. lépés
Az apró kockákra vágott csirkemellet az olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzá adjuk a zúzott fokhagymát.
3. lépés
Rátesszük a felszeletelt gombát, kockára vágott lilahagymát és összepároljuk.
Majd hozzáöntjük a tejszínt, és összefőzzük az egészet.
4. lépés
A háromféle sajtot a szélesebb lyukú reszelőn lereszeljük.
5. lépés
Kiolajozunk egy hőálló edényt és elkezdjük a rétegezést 1 db palacsinta rá a húsos töltelék, szórunk rá a reszelt sajt keverékből, és rátépkedünk a sonkából.
6. lépés
Ezt ismételjük, a legfelső réteget megkenjük 1 evőkanál tejszínnel, és sajtot rakunk rá. 200 C-os sütőben 20 perc alatt arany barnára sütjük.