top of page

Chicken Cheese Cake

Előkészítés:

40 perc

Főzési idő:

20 perc sütés

Adag:

6 adag

Tapasztalat:

Alapszint

Glutén/Laktóz:

Gluténmentes

Egy biztos, minden eleme külön-külön is nagyon finom. A sok sajt, a zabpehelylisztből készült palacsinta egy kiadós ételt jelent. Mindenki imádni fogja!

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 22 dkg zabpehely liszt / normál liszt

  • 400 ml víz

  • 1 tojás

  • 1 csipet só

  • 1 evőkanál olaj

A töltelékhez:

  • 1 egész csirkemell filé

  • 25 dkg gomba

  • 10 szelet feketeerdő sonka

  • 1 evőkanál olaj

  • 1 fej lila hagyma

  • 300 ml főzőtejszín

  • 3 x 10 dkg sajt (füstölt, ementáli, chedar)

  • 2 – 3 gerezd fokhagyma

  • ½ kávéskanál só

  • ½ kávéskanál színes őrölt bors

Elkészítés:

Chicken Cheese Cake

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A lisztet a tojással, sóval, vízzel csomómentesre elkeverjük, és 6 db vastagabb palacsintát sütünk.


2. lépés

Az apró kockákra vágott csirkemellet az olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzá adjuk a zúzott fokhagymát.


3. lépés

Rátesszük a felszeletelt gombát, kockára vágott lilahagymát és összepároljuk.

Majd hozzáöntjük a tejszínt, és összefőzzük az egészet.


4. lépés

A háromféle sajtot a szélesebb lyukú reszelőn lereszeljük.


5. lépés

Kiolajozunk egy hőálló edényt és elkezdjük a rétegezést 1 db palacsinta rá a húsos töltelék, szórunk rá a reszelt sajt keverékből, és rátépkedünk a sonkából.


6. lépés

Ezt ismételjük, a legfelső réteget megkenjük 1 evőkanál tejszínnel, és sajtot rakunk rá. 200 C-os sütőben 20 perc alatt arany barnára sütjük.

bottom of page