Levesnek sokan ismerik, azonban egy sült mellé szószként kevesebben. Ha szép lassan készíted el a kelkáposztát, akkor egy nagyon finom krémes állagú mártást kapsz.
A krumpligombóccal fantasztikus párost alkotnak.

Hozzávalók:
A húshoz:
8 szelet sertés karaj csont nélkül
4 db műbeles virsli
5 dkg füstölt szalonna
1 kis fej kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál só
½ kávéskanál őrölt fekete bors
A gobóchoz:
0,5 kg burgonya
20 dkg liszt
1 tojás
1 evőkanál zsír
1 evőkanál pirított hagyma
1 kávéskanál só
Elkészítés:

Letölthető receptlap
A frankfurti szelet:
A szalonnát felkockázzuk, és lepirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből.
A szalonna zsírjában lepirítjuk a felkarikázott virslit, kiszedjük, és félrerakjuk.
A maradék zsíron, mindkét oldalán lepirítjuk a kicsit kiklopfolt, sózott, borsozott hússzeleteket, kiszedjük, és félretesszük.
Közben a kelkáposzta levelek középső vastag ereit kivágjuk, és a leveleket felcsíkozzuk. A forró serpenyőbe beletesszük a kelkáposztát, a konyhai aprítóval pürésített hagymát, és fokhagymát, sót, és a lepirított szalonnát.
Szép lassan megpároljuk lefedve, majd visszatesszük bele a hús szeleteket, közben, ha szükséges apránként alaplevet, vagy vizet adagolunk hozzá.
Mikor a levelek már jó puhák, beletesszük a pirított virsli karikákat, kicsit még összepároljuk.
A krumpligombóc:
A burgonyát megmossuk, és héjastól megfőzzük.
Meghámozzuk, és egy tálban összetörjük.
Hozzátesszük a lisztet, sót, tojást, zsírt, pirított hagymát.
Alaposan összegyúrjuk.
Nagyobb diónyi gombócokat formázunk
Forró sós vízben kifőzzük a gombócokat.
Mikor feljönnek a víz tetejére már meg is főttek.
Egy kis zsiradékon megforgatjuk. Hogy kapjon egy kis sült réteget.
