top of page

Frankfurti sertésszelet, hagymás krumpligombóc

Előkészítés:

30 perc

Főzési idő:

60 perc

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Gyakorlott

Glutén/Laktóz:

Levesnek sokan ismerik, azonban egy sült mellé szószként kevesebben. Ha szép lassan készíted el a kelkáposztát, akkor egy nagyon finom krémes állagú mártást kapsz.
A krumpligombóccal fantasztikus párost alkotnak.

Hozzávalók:

A húshoz:

  • 8 szelet sertés karaj csont nélkül

  • 4 db műbeles virsli

  • 5 dkg füstölt szalonna

  • 1 kis fej kelkáposzta

  • 1 fej vöröshagyma

  • 6 gerezd fokhagyma

  • 1 kávéskanál só

  • ½ kávéskanál őrölt fekete bors

 

A gobóchoz:

  • 0,5 kg burgonya

  • 20 dkg liszt

  • 1 tojás

  • 1 evőkanál zsír

  • 1 evőkanál pirított hagyma

  • 1 kávéskanál só

Elkészítés:

Frankfurti sertésszelet, hagymás krumpligombóc

Letölthető receptlap

A frankfurti szelet:

  1. A szalonnát felkockázzuk, és lepirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből.


  1. A szalonna zsírjában lepirítjuk a felkarikázott virslit, kiszedjük, és félrerakjuk.


  1. A maradék zsíron, mindkét oldalán lepirítjuk a kicsit kiklopfolt, sózott, borsozott hússzeleteket, kiszedjük, és félretesszük.


  1. Közben a kelkáposzta levelek középső vastag ereit kivágjuk, és a leveleket felcsíkozzuk. A forró serpenyőbe beletesszük a kelkáposztát, a konyhai aprítóval pürésített hagymát, és fokhagymát, sót, és a lepirított szalonnát.


  1. Szép lassan megpároljuk lefedve, majd visszatesszük bele a hús szeleteket, közben, ha szükséges apránként alaplevet, vagy vizet adagolunk hozzá.


  1. Mikor a levelek már jó puhák, beletesszük a pirított virsli karikákat, kicsit még összepároljuk.


A krumpligombóc:

  1. A burgonyát megmossuk, és héjastól megfőzzük.


  1. Meghámozzuk, és egy tálban összetörjük.

    Hozzátesszük a lisztet, sót, tojást, zsírt, pirított hagymát.


  1. Alaposan összegyúrjuk.


  1. Nagyobb diónyi gombócokat formázunk


  1. Forró sós vízben kifőzzük a gombócokat.

    Mikor feljönnek a víz tetejére már meg is főttek.


  1. Egy kis zsiradékon megforgatjuk. Hogy kapjon egy kis sült réteget.

bottom of page