Az aszpikos felvágott egy nagyon jó megoldás az esetleg megmaradt főtt vagy sült húsok esetén. Így biztosan tudod, hogy mi van benne, és nyugodtan kínálod meg vele családtagjaidat vagy a vendégeket.

Hozzávalók:
12x22cm-es formához
0,8 kg sült csirkemell / pulykamell / sertéscomb
2 db nagyobb sárgarépa
1 db nagyobb fehérrépa
10 dkg zöldborsó
2 db közepes csemege uborka
0,7 l alap lé
2 csomag étkezési zselatin
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
Megtisztítjuk a zöldségeket, feldaraboljuk, és az alap lében megfőzzük. Mikor minden már majdnem megfőtt, hozzáfőzzük a zöldborsót is. A főtt zöldségeket kitesszük egy tálra hűlni.
2. lépés
Egy kis lábosban az alap léből, és a zselatinból elkészítjük az aszpikot, és félre tesszük meghűlni.
3. lépés
Kibélelünk folpack fóliával egy formát.
Egy kevés zselét beleöntünk a formába, hűtőbe tesszük, míg megdermed.
4. lépés
A maradék sült húst felkockázzuk, és beletesszük a formába
5. lépés
Ezután beletesszük a zöldséget és az apróra vágott uborkát.
Finoman össze is lehet keverni. Formába öntjük a maradék zselét. Óvatosan megrázogatjuk, hogy ne maradjanak benne levegő buborékok.
10 -12 órára lefedve hűtőbe tesszük.