top of page

Házi aszpikos felvágott

Előkészítés:

30 perc, 10 óra hűtés

Főzési idő:

Adag:

20-22 szelet

Tapasztalat:

Alapszint

Glutén/Laktóz:

Gluténmentes

Laktózmentes

Az aszpikos felvágott egy nagyon jó megoldás az esetleg megmaradt főtt vagy sült húsok esetén. Így biztosan tudod, hogy mi van benne, és nyugodtan kínálod meg vele családtagjaidat vagy a vendégeket.

Hozzávalók:

12x22cm-es formához

  • 0,8 kg sült csirkemell / pulykamell / sertéscomb

  • 2 db nagyobb sárgarépa

  • 1 db nagyobb fehérrépa

  • 10 dkg zöldborsó

  • 2 db közepes csemege uborka

  • 0,7 l alap lé

  • 2 csomag étkezési zselatin

Elkészítés:

Házi aszpikos felvágott

Letölthető receptlap

  1. Lépés

Megtisztítjuk a zöldségeket, feldaraboljuk, és az alap lében megfőzzük. Mikor minden már majdnem megfőtt, hozzáfőzzük a zöldborsót is. A főtt zöldségeket kitesszük egy tálra hűlni.


2. lépés

Egy kis lábosban az alap léből, és a zselatinból elkészítjük az aszpikot, és félre tesszük meghűlni.


3. lépés

Kibélelünk folpack fóliával egy formát.

Egy kevés zselét beleöntünk a formába, hűtőbe tesszük, míg megdermed.


4. lépés

A maradék sült húst felkockázzuk, és beletesszük a formába


5. lépés

Ezután beletesszük a zöldséget és az apróra vágott uborkát.

Finoman össze is lehet keverni. Formába öntjük a maradék zselét. Óvatosan megrázogatjuk, hogy ne maradjanak benne levegő buborékok.

10 -12 órára lefedve hűtőbe tesszük.

bottom of page