top of page

Házi csalamádé

Előkészítés:

90 perc, 1 nap pihentetés

Főzési idő:

Adag:

12 üveg

Tapasztalat:

Alapszint

Glutén/Laktóz:

Gluténmentes

Laktózmentes

Ugyan van egy kis munkaigénye, de nagyon megéri megcsinálni, és betenni télire a kamrába. A folyadékot mindneképpen kihűlt állapotban öntsd rá, különben megpuhulnak a zöldségek.

Hozzávalók:

  • 6 kg zöldség vegyesen

  • édes káposzta

  • sárgarépa

  • uborka

  • hagyma

  • paprika

  • 2,5 dl 20 %-os ecet

  • 10 dkg só

  • 0,70 dkg cukor

  • 1 teáskanál borkén

  • 1 teáskanál szalicil

Elkészítés:

Házi csalamádé

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A káposztát legyaluljuk.


2. lépés

A hagymát megpucoljuk, és felkarikázzuk.

A paprikát kicsumázzuk, és felszeleteljük.


3. lépés

A sárgarépát megpucoljuk és szeletelővel felszeleteljük.

Az uborkát megmossuk, és szintén felszeleteljük.


4. lépés

Az összes előkészített zöldséget egy nagy tálban összekeverjük.

A sót, cukrot, borként, szalicilt összekeverjük, és hozzáadjuk a zöldségekhez.


5. lépés

Végül ráöntjük az ecetet, és azzal is jól átkeverjük. Félretesszük és legalább 4 – 6 órát, vagy akár egy éjszakát állni hagyjuk.

Ezalatt levet ereszt, amire szükségünk lesz.


6. lépés

Ezután már csak üvegekbe rakjuk, jól megnyomkodva, és a saját levével felöntve eltesszük.

bottom of page