Ugyan van egy kis munkaigénye, de nagyon megéri megcsinálni, és betenni télire a kamrába. A folyadékot mindneképpen kihűlt állapotban öntsd rá, különben megpuhulnak a zöldségek.

Hozzávalók:
6 kg zöldség vegyesen
édes káposzta
sárgarépa
uborka
hagyma
paprika
2,5 dl 20 %-os ecet
10 dkg só
0,70 dkg cukor
1 teáskanál borkén
1 teáskanál szalicil
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A káposztát legyaluljuk.
2. lépés
A hagymát megpucoljuk, és felkarikázzuk.
A paprikát kicsumázzuk, és felszeleteljük.
3. lépés
A sárgarépát megpucoljuk és szeletelővel felszeleteljük.
Az uborkát megmossuk, és szintén felszeleteljük.
4. lépés
Az összes előkészített zöldséget egy nagy tálban összekeverjük.
A sót, cukrot, borként, szalicilt összekeverjük, és hozzáadjuk a zöldségekhez.
5. lépés
Végül ráöntjük az ecetet, és azzal is jól átkeverjük. Félretesszük és legalább 4 – 6 órát, vagy akár egy éjszakát állni hagyjuk.
Ezalatt levet ereszt, amire szükségünk lesz.
6. lépés
Ezután már csak üvegekbe rakjuk, jól megnyomkodva, és a saját levével felöntve eltesszük.