top of page

Húsos burgonyapárna

Előkészítés:

35 perc

Főzési idő:

25 perc

Adag:

4 adag (3 párna/adag)

Tapasztalat:

Alapszint

Glutén/Laktóz:

Gluténmentes

Nagyon ízletes, akár kézzel is ehető falatok. Együtt a köret és a darált hús. Illik hozzá akár joghurtos vagy paradicsomos alapú szósz. Édesen vagy csípősen.

Hozzávalók:

  • 1 kg főzni való burgonya

  • 50 dkg darált sertéshús

  • 3 evőkanál étkezési keményítő

  • 15 dkg cheddar sajt

  • 1 fej hagyma

  • 2 – 3 gerezd fokhagyma

  • 1 csokor metélő hagyma

  • 4 – 5 evőkanál étolaj

  • 2 kávéskanál só

  • 1 kávéskanál őrölt bors

  • ½ kávéskanál chili por

Elkészítés:

Húsos burgonyapárna

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A megtisztított burgonyát felkockázzuk, és kevés vízben jó puhára megfőzzük,

majd leszűrjük. Összetörjük, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk az apróra vágott metélő hagymát, és a keményítőt. Alaposan összekeverjük


2. lépés

Az apróra vágott hagymát 1 evőkanál olajon megpirítjuk, rátesszük a darált húst, és megvárjuk míg kifehéredik. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, 1 kávés kanál sót, 1 kávés kanál őrölt borsot, a chilit és puhára pároljuk.


3. lépés

Tépünk egy darab folpackot, és elkenünk rajta köralakban 1-2 evőkanál burgonya masszát. Ráteszünk 1 kanál darált húst, majd 1 adag reszelt sajtot.


4. lépés

A fólia segítségével gombócot formálunk, majd azokat óvatosan lelapítjuk, hogy egy vastagabb korong formát kapjunk.

12 db páran jön ki az alapanyagokból.


5. lépés

Nem baj, ha nem teljesen egyformák a korongok, azonban a vastagságuknál törekedjünk, hogy azonosak legyenek. Így egyformán tudnak majd átsülni.


6. lépés

Tapadásmente edényben 1 kanál olajat felmelegítünk és ebben a párnák mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

bottom of page