Nagyon ízletes, akár kézzel is ehető falatok. Együtt a köret és a darált hús. Illik hozzá akár joghurtos vagy paradicsomos alapú szósz. Édesen vagy csípősen.

Hozzávalók:
1 kg főzni való burgonya
50 dkg darált sertéshús
3 evőkanál étkezési keményítő
15 dkg cheddar sajt
1 fej hagyma
2 – 3 gerezd fokhagyma
1 csokor metélő hagyma
4 – 5 evőkanál étolaj
2 kávéskanál só
1 kávéskanál őrölt bors
½ kávéskanál chili por
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A megtisztított burgonyát felkockázzuk, és kevés vízben jó puhára megfőzzük,
majd leszűrjük. Összetörjük, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk az apróra vágott metélő hagymát, és a keményítőt. Alaposan összekeverjük
2. lépés
Az apróra vágott hagymát 1 evőkanál olajon megpirítjuk, rátesszük a darált húst, és megvárjuk míg kifehéredik. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, 1 kávés kanál sót, 1 kávés kanál őrölt borsot, a chilit és puhára pároljuk.
3. lépés
Tépünk egy darab folpackot, és elkenünk rajta köralakban 1-2 evőkanál burgonya masszát. Ráteszünk 1 kanál darált húst, majd 1 adag reszelt sajtot.
4. lépés
A fólia segítségével gombócot formálunk, majd azokat óvatosan lelapítjuk, hogy egy vastagabb korong formát kapjunk.
12 db páran jön ki az alapanyagokból.
5. lépés
Nem baj, ha nem teljesen egyformák a korongok, azonban a vastagságuknál törekedjünk, hogy azonosak legyenek. Így egyformán tudnak majd átsülni.
6. lépés
Tapadásmente edényben 1 kanál olajat felmelegítünk és ebben a párnák mindkét oldalát szép pirosra sütjük.