Nagyon finom, és imádni fogja mindenki. Kétségtelen, egy kicsit több időt és figyelmet igényel, de aztán az üres tányérok kárpótolnak.
Figyeld a sorrendet, mert így tudod párhuzamosan készíteni az egyes elemeket, és a végére frissen el is készülnek a húsgolyók.

Hozzávalók:
A húsgolyóhoz:
50 dkg darált hús
50 dkg savanyú káposzta
1 db vöröshagyma
2 – 3 gerezd fokhagyma
3 - 4 tojás
10 dkg liszt
10 dkg zsemlemorzsa
1 teáskanál só
½ teáskanál őrölt bors
0,5 l olaj
Az almás káposztához:
1 kg savanyú káposzta
1 fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
2 – 3 db alma
1 evőkanál olaj
1/2 teáskanál só
1 teáskanál cukor
A szalvéta gombóchoz:
6 db zsemle
300 ml tej
20 dkg liszt
3 tojás
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál olaj
1 csokor frissen aprított petrezselyem
1 csomag sütőpor
1 teáskanál só
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A savanyú káposztát, kissé átmossuk, és apróra vágjuk.
Az összevágott hagymát az olajon kissé megpirítjuk, majd hozzátesszük a savanyú káposztát.
Mikor már félig megpárolódott hozzátesszük a reszelt sárgarépát, és a kockára vágott hámozott almát.
Fedő alatt puhára pároljuk, a káposztától függően, sózzuk, és cukrozzuk.
2. lépés
A felkockázott zsemlét sütőben, vagy főzőlapon jól kiszárítjuk, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg, maradjon világos színű. Végül egy nagy tálba öntjük.
3. lépés
A felkockázott hagymát az olajon ledinszteljük, és a zsemlekockához öntjük. Hozzárakjuk a felaprított petrezselymet, meglocsoljuk a tejjel, és a felvert tojással.
4. lépés
Az egészet összekeverjük, a liszttel, és a sütőporral. Kicsit állni hagyjuk
5. lépés
Majd levágunk egy frissen tartó fóliát, és a tészta felét egy csíkban elrendezzük, és a fóliát feltekerjük. A fólia végét, jól megkötjük, és utána alufóliába tekerjük.
6. lépés
Majd forró vízben, forgatva kb. 25 perc alatt megfőzzük.
7. lépés
A hagymát és fokhagymát megpucoljuk, és konyhai aprítóval pürésítjük.
A savanyú káposztát vízben kiöblítjük, és jól kicsavarjuk, azután a húsdarálón ledaráljuk, vagy nagyon apróra vágjuk.
Egy tálban összekeverjük a darált húst, a darált savanyú káposztát, hagymát, fokhagymát, 1 tojást, sót, őrölt borsot
8. lépés
Kis gombócokat formázunk belőle.
Ezután a gombócokat lisztbe, tojásba, és zsemlemorzsába forgatjuk.
9. lépés
Forró bő olajban kisütjük.
