top of page

Kacsamáj pástétom áfonya zselével

Előkészítés:

60 perc

Főzési idő:

2 óra pihentetés

Adag:

6 adag

Tapasztalat:

Gyakorlott

Glutén/Laktóz:

Gluténmentes

Laktózmentes

Felnőttek részére a májat a pihentetésnél kevés konyakkal meglocsolva még fantasztikusabb ízvilágot kapunk.

Hozzávalók:

A pástétomhoz: 

  • 25 dkg liba / kacsa / csirkemáj

  • 1 fej vöröshagyma

  • 1 kaliforniai / palermói paprika

  • 3 evőkanál kacsa zsír

  • 2 tojás

  • 1 mokkás kanál só

  • ½ mokkás kanál őrölt bors

  • 1 evőkanál mustár


A gyümölcszseléhez:

  • 15 dkg áfonya, bogyósgyümölcs

  • 2 evőkanál cukor

  • 1 evőkanál étkezési zselé

Elkészítés:

Kacsamáj pástétom áfonya zselével

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A vöröshagymát és a paprikát összevágjuk, és a kacsazsíron ledinszteljük.


2. lépés

Hozzáadjuk a felkockázott, lehártyázott májat és megsütjük kb. 10 - 15 perc alatt elkészül, vigyázzunk, hogy ne maradjon véres.

Egy néhány órát, vagy akár egy éjszakát pihentetjük.


3. lépés

A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, és lehűtjük.

Ezután a tojásokkal botmixerrel szépen elpürésítjük a májat.


4. lépés

Hozzákeverjük botmixerrel a sót, a borsot, a mustárt, és egy kevés kacsazsírt.


5. lépés

Közben az áfonyát a cukorral, és pici vízzel jól megfőzzük.

Majd botmixer segítségével pürésítjük. Ezután elkeverjük benne a zselét, és alaposan összeforraljuk, félretesszük kicsit meghűlni, de ne kezdjen dermedni.


6. lépés

A pástétomot tégely(ek)be tesszük, minél jobban légmentesen tömörítve.

A tetejére rákanalazzuk a még meg nem dermedt gyümölcszselé réteget, és szép egyenletesre elsimítjuk.

Tálalásig hűtőben pihentetjük.

bottom of page