Felnőttek részére a májat a pihentetésnél kevés konyakkal meglocsolva még fantasztikusabb ízvilágot kapunk.

Hozzávalók:
A pástétomhoz:
25 dkg liba / kacsa / csirkemáj
1 fej vöröshagyma
1 kaliforniai / palermói paprika
3 evőkanál kacsa zsír
2 tojás
1 mokkás kanál só
½ mokkás kanál őrölt bors
1 evőkanál mustár
A gyümölcszseléhez:
15 dkg áfonya, bogyósgyümölcs
2 evőkanál cukor
1 evőkanál étkezési zselé
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A vöröshagymát és a paprikát összevágjuk, és a kacsazsíron ledinszteljük.
2. lépés
Hozzáadjuk a felkockázott, lehártyázott májat és megsütjük kb. 10 - 15 perc alatt elkészül, vigyázzunk, hogy ne maradjon véres.
Egy néhány órát, vagy akár egy éjszakát pihentetjük.
3. lépés
A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, és lehűtjük.
Ezután a tojásokkal botmixerrel szépen elpürésítjük a májat.
4. lépés
Hozzákeverjük botmixerrel a sót, a borsot, a mustárt, és egy kevés kacsazsírt.
5. lépés
Közben az áfonyát a cukorral, és pici vízzel jól megfőzzük.
Majd botmixer segítségével pürésítjük. Ezután elkeverjük benne a zselét, és alaposan összeforraljuk, félretesszük kicsit meghűlni, de ne kezdjen dermedni.
6. lépés
A pástétomot tégely(ek)be tesszük, minél jobban légmentesen tömörítve.
A tetejére rákanalazzuk a még meg nem dermedt gyümölcszselé réteget, és szép egyenletesre elsimítjuk.
Tálalásig hűtőben pihentetjük.