Igen, nagyon hosszú idő alatt készül el, de csak így lesz omlós és szaftos a liba. Ne siettesd és ne emeld meg a hőfokot, mert megéghet és kiszáradhat. A megszokott párolt káposzta helyett sokkal jobban illik hozzá a chutney.

Hozzávalók:
A liba sülthöz:
1 egész csontos libamell
2 libacomb
4 gerezd fokhagyma
2 rozmaring ág
500 g libazsír
500 ml alap lé
frissen őrölt színes bors
1 kávés kanál só
A lilakáposzta chutney-hoz:
500 g lila káposzta
200 g áfonya
1 fej lilahagyma
2 evőkanál olaj
3 gerezd fokhagyma
1 kávés kanál reszelt gyömbér
1 kávés kanál fahéj
1 kávés kanál curry por
1 kávés kanál római kömény
1 kávés kanál őrölt koriander
½ kávés kanál cayenne bors
3 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál só
4 – 5 evőkanál méz
A burgonya mille-feuille-höz:
1 kg burgonya
1 dl olaj
10 dkg vaj
250 ml tejszín
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A tollmaradványoktól megtisztított húst sózzuk, borsozzuk, rátesszük a rozmaring ágat, és akár egy éjszakára hűtőbe rakjuk.
2. lépés
Rászórjuk a fokhagyma darabokat, meglocsoljuk az olvasztott libazsírral, és a meleg alaplével, úgy hogy elfedje. 110 C-os sütőben lefedve kb. 3 – 3,5 órát sütjük, figyeljünk, hogy a zsír lepje el a húst. Két óra után óvatosan megforgatjuk. Mikor a hús már jó puha, lemerjük a zsírja nagy részét, és 180 C- szép pirosra sütjük.
3. lépés
A lilakáposztát apró csíkokra vágjuk, megsózzuk és egy tálban fél órára félretesszük.
4. lépés
Közben a lilahagymát felkarikázzuk, és olajon üvegesre pirítjuk.
A kinyomott káposztát a hagymára tesszük, és fedő alatt pároljuk.
5. lépés
Hozzátesszük a fűszereket, apróra vágott fokhagymát. Meglocsoljuk a balzsamecettel és a mézzel. Jól összepároljuk. Mikor a káposzta már puha, hozzátesszük az áfonyát és még azzal is összepároljuk.
6. lépés
Krumplipürét készítünk a tejszínnel. A vékony burgonyaszeleteket forró olajban kisütjük. A jól lecsepegtetett krumpli szeleteket a krumplipürével rétegezzük úgy, hogy a püréből kis halmokat teszünk a rétegek közé.
