top of page

Konfitált liba, burgonya mille-feuille-vel káposzta chutney-val

Előkészítés:

50 perc

Főzési idő:

4 óra !!

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Gyakorlott

Glutén/Laktóz:

Gluténmentes

Igen, nagyon hosszú idő alatt készül el, de csak így lesz omlós és szaftos a liba. Ne siettesd és ne emeld meg a hőfokot, mert megéghet és kiszáradhat. A megszokott párolt káposzta helyett sokkal jobban illik hozzá a chutney.

Hozzávalók:

A liba sülthöz:

1 egész csontos libamell

2 libacomb

4 gerezd fokhagyma

2 rozmaring ág

500 g libazsír

500 ml alap lé

frissen őrölt színes bors

1 kávés kanál só

A lilakáposzta chutney-hoz:

500 g lila káposzta

200 g áfonya

1 fej lilahagyma

2 evőkanál olaj

3 gerezd fokhagyma

1 kávés kanál reszelt gyömbér

1 kávés kanál fahéj

1 kávés kanál curry por

1 kávés kanál római kömény

1 kávés kanál őrölt koriander

½ kávés kanál cayenne bors

3 evőkanál balzsamecet

2 evőkanál só

4 – 5 evőkanál méz

A burgonya mille-feuille-höz:

1 kg burgonya

1 dl olaj

10 dkg vaj

250 ml tejszín

Elkészítés:

Konfitált liba, burgonya mille-feuille-vel káposzta chutney-val

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A tollmaradványoktól megtisztított húst  sózzuk, borsozzuk, rátesszük a rozmaring ágat, és akár egy éjszakára hűtőbe rakjuk.


2. lépés

Rászórjuk a fokhagyma darabokat, meglocsoljuk az olvasztott libazsírral, és a meleg alaplével, úgy hogy elfedje. 110 C-os sütőben lefedve kb. 3 – 3,5 órát sütjük, figyeljünk, hogy a zsír lepje el a húst. Két óra után óvatosan megforgatjuk. Mikor a hús már jó puha, lemerjük a zsírja nagy részét, és 180 C- szép pirosra sütjük.


3. lépés

A lilakáposztát apró csíkokra vágjuk, megsózzuk és egy tálban fél órára félretesszük.


4. lépés

Közben a lilahagymát felkarikázzuk, és olajon üvegesre pirítjuk.

A kinyomott káposztát a hagymára tesszük, és fedő alatt pároljuk.


5. lépés

Hozzátesszük a fűszereket, apróra vágott fokhagymát. Meglocsoljuk a balzsamecettel és a mézzel. Jól összepároljuk. Mikor a káposzta már  puha, hozzátesszük az áfonyát és még azzal is összepároljuk.


6. lépés

Krumplipürét készítünk a tejszínnel. A vékony burgonyaszeleteket forró olajban kisütjük. A jól lecsepegtetett krumpli szeleteket a krumplipürével rétegezzük úgy, hogy a püréből kis halmokat teszünk a rétegek közé.

bottom of page