top of page

Mézes chilis hátszín és hashbrown

Előkészítés:

30 perc

Főzési idő:

90 perc

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Alapszint

Glutén/Laktóz:

Gluténmentes

Kicsit szokatlannak tűnhet a vörösbor, a mézzel együtt. De hidjétek el, fenséges lesz. A chili mennyiségével játszhatsz, hogy mennyire szereted csípősen vagy netán erősen.

Hozzávalók:

  • 80 dkg marha hátszín

  • 6 evőkanál méz

  • 6 gerezd fokhagyma

  • 1 fej vöröshagyma

  • 4 evőkanál worcester szósz

  • 1 kávéskanál őrölt chili paprika

  • 1 kávéskanál só

  • 1 kávéskanál őrölt fekete bors

  • 1 dl olaj

  • 1,5 dl vörös bor

  • 4 nagyobb burgonya

  • 10 dkg vaj

  • őrölt bors

Elkészítés:

Mézes chilis hátszín és hashbrown

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A hátszínt lehártyázzuk, és vékony csíkokra vágjuk.

Összekeverjük egy tálban a fűszerekkel, zúzott fokhagymával, mézzel, olajjal, Worcester szósszal és félrerakjuk a hűtőbe pihenni.


2. lépés

Egy óra múlva kivesszük a hűtőből és kicsit várunk, míg átveszi a szoba hőmérsékletét. Felforrósítunk egy tapadásmentes edényt, és a húscsíkokat elkezdjük lepirítani.


3. lépés

A hagymát konyhai aprítóval elpürésítjük, és a húshoz keverjük, a vörösbort apránként adagoljuk, míg a hús meg nem puhul.


4. lépés

A meghámozott krumplit lereszeljük.

Leöblítjük hidegvízzel.


5. lépés

Egy serpenyőt felforrósítunk, megolvasztunk benne egy darab vajat és rátesszük 1 evőkanál reszelt krumplit, lenyomkodjuk, megsózzuk, borsozzuk.

Mindkét oldalát arany barnára sütjük.


6. lépés

Közben a hagymát teljesen szétpároljuk a hússal együtt.

Lassan a szószból elpárologtatjuk a vizet, hogy szép sűrű legyen.

bottom of page