Kicsit szokatlannak tűnhet a vörösbor, a mézzel együtt. De hidjétek el, fenséges lesz. A chili mennyiségével játszhatsz, hogy mennyire szereted csípősen vagy netán erősen.

Hozzávalók:
80 dkg marha hátszín
6 evőkanál méz
6 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
4 evőkanál worcester szósz
1 kávéskanál őrölt chili paprika
1 kávéskanál só
1 kávéskanál őrölt fekete bors
1 dl olaj
1,5 dl vörös bor
4 nagyobb burgonya
10 dkg vaj
só
őrölt bors
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A hátszínt lehártyázzuk, és vékony csíkokra vágjuk.
Összekeverjük egy tálban a fűszerekkel, zúzott fokhagymával, mézzel, olajjal, Worcester szósszal és félrerakjuk a hűtőbe pihenni.
2. lépés
Egy óra múlva kivesszük a hűtőből és kicsit várunk, míg átveszi a szoba hőmérsékletét. Felforrósítunk egy tapadásmentes edényt, és a húscsíkokat elkezdjük lepirítani.
3. lépés
A hagymát konyhai aprítóval elpürésítjük, és a húshoz keverjük, a vörösbort apránként adagoljuk, míg a hús meg nem puhul.
4. lépés
A meghámozott krumplit lereszeljük.
Leöblítjük hidegvízzel.
5. lépés
Egy serpenyőt felforrósítunk, megolvasztunk benne egy darab vajat és rátesszük 1 evőkanál reszelt krumplit, lenyomkodjuk, megsózzuk, borsozzuk.
Mindkét oldalát arany barnára sütjük.
6. lépés
Közben a hagymát teljesen szétpároljuk a hússal együtt.
Lassan a szószból elpárologtatjuk a vizet, hogy szép sűrű legyen.