A szép lassan megsült hús fantasztikusan porhanyós lesz. A köretként megalkotott hagymás rízs nagyon passzol a mézes-szójás szószhoz.

Hozzávalók:
1,5 kg sertés lapocka
4 evőkanál paradicsompüré
4 evőkanál méz
4 evőkanál szójaszósz
4 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál frissen őrölt bors
½ mokkáskanál chili por
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A paradicsompürét, mézet, szójaszószt, zúzott fokhagymát, őrölt borsot összekeverjük.
2. lépés
A húst minden oldalán egyenletesen bekenjük a páccal, hőálló edénybe tesszük, és lefedve néhány órára, vagy akár egész éjszakára hűtőszekrénybe rakjuk.
3. lépés
Sütés előtt kb. fél órával a hűtőből kivesszük, hogy átvegye a szoba hőmérsékletét.
Majd hőálló edényben, lefedve 180 C-on kb. 2 órát sütjük.
4. lépés
2 óra elteltével leöntjük alóla a húslét, amit ezután szép lassan elkezdünk forralni, míg sűrű szósz állagú nem lesz.
A sütőt 200 C-ra tesszük és a húst még 30 percig sütjük, hogy az jó piros színt kapjon.
5. lépés
A hagymát felkockázzuk, és az olajon jó barnára lepirítjuk.
Közben a rizst két, háromszoros vízmennyiséggel megpároljuk.
6. lépés
Majd a pirított hagymával összeforgatjuk a megpárolt rizst.