top of page

Mézes-szójás sertéssült hagymás rizzsel

Előkészítés:

10 perc, 2 óra pihentetés

Főzési idő:

2,5 óra sütés

Adag:

8 adag

Tapasztalat:

Alapszint

Glutén/Laktóz:

Gluténmentes

Laktózmentes

A szép lassan megsült hús fantasztikusan porhanyós lesz. A köretként megalkotott hagymás rízs nagyon passzol a mézes-szójás szószhoz.

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertés lapocka

  • 4 evőkanál paradicsompüré

  • 4 evőkanál méz

  • 4 evőkanál szójaszósz

  • 4 gerezd fokhagyma

  • 1 mokkáskanál frissen őrölt bors

  • ½ mokkáskanál chili por

Elkészítés:

Mézes-szójás sertéssült hagymás rizzsel

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A paradicsompürét, mézet, szójaszószt, zúzott fokhagymát, őrölt borsot összekeverjük.


2. lépés

A húst minden oldalán egyenletesen bekenjük a páccal, hőálló edénybe tesszük, és lefedve néhány órára, vagy akár egész éjszakára hűtőszekrénybe rakjuk.


3. lépés

Sütés előtt kb. fél órával a hűtőből kivesszük, hogy átvegye a szoba hőmérsékletét.

Majd hőálló edényben, lefedve 180 C-on kb. 2 órát sütjük.


4. lépés

2 óra elteltével leöntjük alóla a húslét, amit ezután szép lassan elkezdünk forralni, míg sűrű szósz állagú nem lesz.

A sütőt 200 C-ra tesszük és a húst még 30 percig sütjük, hogy az jó piros színt kapjon.


5. lépés

A hagymát felkockázzuk, és az olajon jó barnára lepirítjuk.

Közben a rizst két, háromszoros vízmennyiséggel megpároljuk.


6. lépés

Majd a pirított hagymával összeforgatjuk a megpárolt rizst.

bottom of page