Az eleve lágyabb húsgolyók a sajtszószban további ízekkel gazdagodnak. A picit csípős tésztával együtt egy élvezetes fogást sikerül az asztalra tenni.

Hozzávalók:
A húsgolyókhoz:
50 dkg darált hús
5 dkg reszelt Grana Padano
½ bögre zabpehely
½ bögre tej
1 db kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál frissen őrölt bors
1 kávéskanál bazsalikom
1 evőkanál frissen aprított metélő petrezselyem
2 evőkanál olaj
A szószhoz:
1 db közepes vöröshagyma
5 dkg reszelt Grana Padano
5 dkg reszelt Trapista sajt
200 ml növényi főzőkrém
½ dl száraz fehérbor
1,5 dl alaplé
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál őrölt fehér bors
Tésztához:
25 dkg durum spagetti
5-6 gerezd fokhagyma
1 csipet chili
1 kávéskanál frissen aprított metélő petrezselyem
1 evőkanál olíva olaj
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A zabpelyhet cutterban összetörjük, majd beáztatjuk a tejbe. Hagyjuk kb. 10 percet pihenni.
Közben az összes többi hozzávalót beletesszük egy tálba. A beáztatott zabpelyhet lecsepegtetjük, és a többi alapanyaghoz adjuk.
2. lépés
Villával jól összedolgozzuk, és dió méretű golyókat formázunk.
A húsgolyókat a felhevített olajban pirosra sütjük, majd félretesszük.
3. lépés
A szószhoz az apróra vágott hagymát az olajon lepirítjuk. Öntünk rá egy kevés alaplét, valamint a bort.
4. lépés
Ahogy a hagyma puhul hozzáöntjük a főzőkrémet. Erősen felmelegítjük, de ne forrjon, és beletesszük a reszelt sajtokat. Ha túl sűrű, öntsük fel alaplével.
5. lépés
Ahogy a sajt elolvad mehetnek bele a húsgolyók, és kb.20 percig főzzük. Ha sűrűsödne adagoljunk hozzá alaplét.
6. lépés
A tésztához a fokhagymákat vékony szeletekre vágjuk, és az olajon lepirítjuk, hogy kapjon egy kis barna színt. Szórjuk meg a chilivel. A kifőtt tésztát öblítés nélkül azonnal a forró olajra dobjuk, és jól átkeverjük. Végül megszórjuk a z aprított petrezselyemmel.
