top of page

Parmezános húsgolyó

Előkészítés:

30 perc

Főzési idő:

40 perc

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Gyakorlott

Glutén/Laktóz:

Az eleve lágyabb húsgolyók a sajtszószban további ízekkel gazdagodnak. A picit csípős tésztával együtt egy élvezetes fogást sikerül az asztalra tenni.

Hozzávalók:

A húsgolyókhoz:

  • 50 dkg darált hús

  • 5 dkg reszelt Grana Padano

  • ½ bögre zabpehely

  • ½ bögre tej

  • 1 db kis fej vöröshagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 mokkáskanál só

  • 1 mokkáskanál frissen őrölt bors

  • 1 kávéskanál bazsalikom

  • 1 evőkanál frissen aprított metélő petrezselyem

  • 2 evőkanál olaj

 

A szószhoz:

  • 1 db közepes vöröshagyma

  • 5 dkg reszelt Grana Padano

  • 5 dkg reszelt Trapista sajt

  • 200 ml növényi főzőkrém

  • ½ dl száraz fehérbor

  • 1,5 dl alaplé

  • 1 mokkáskanál só

  • 1 mokkáskanál őrölt fehér bors

 

Tésztához:

  • 25 dkg durum spagetti

  • 5-6 gerezd fokhagyma

  • 1 csipet chili

  • 1 kávéskanál frissen aprított metélő petrezselyem

  • 1 evőkanál olíva olaj

Elkészítés:

Parmezános húsgolyó

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A zabpelyhet cutterban összetörjük, majd beáztatjuk a tejbe. Hagyjuk kb. 10 percet pihenni.

Közben az összes többi hozzávalót beletesszük egy tálba. A beáztatott zabpelyhet lecsepegtetjük, és a többi alapanyaghoz adjuk.


2. lépés

Villával jól összedolgozzuk, és dió méretű golyókat formázunk.

A húsgolyókat a felhevített olajban pirosra sütjük, majd félretesszük.


3. lépés

A szószhoz az apróra vágott hagymát az olajon lepirítjuk. Öntünk rá egy kevés alaplét, valamint a bort.


4. lépés

Ahogy a hagyma puhul hozzáöntjük a főzőkrémet. Erősen felmelegítjük, de ne forrjon, és beletesszük a reszelt sajtokat. Ha túl sűrű, öntsük fel alaplével.


5. lépés

Ahogy a sajt elolvad mehetnek bele a húsgolyók, és kb.20 percig főzzük. Ha sűrűsödne adagoljunk hozzá alaplét.


6. lépés

A tésztához a fokhagymákat vékony szeletekre vágjuk, és az olajon lepirítjuk, hogy kapjon egy kis barna színt. Szórjuk meg a chilivel. A kifőtt tésztát öblítés nélkül azonnal a forró olajra dobjuk, és jól átkeverjük. Végül megszórjuk a z aprított petrezselyemmel.

bottom of page