top of page

Szűzpecsenye áfonyás céklával

Előkészítés:

30 perc

Főzési idő:

20 perc sütés

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Alapszint

Glutén/Laktóz:

Gluténmentes

A három gombóc külsőre nagyon hasonló, de ízében teljesen más. Ettől függetlenül a fahéjas, mézes, áfonyás cékla tökéletes kiegészítője mind a húsnak és mind a gombócoknak.

Hozzávalók:

  • 2 db szűzpecsenye

  • 2 db batáta

  • 2 db burgonya

  • 2 db sárgarépa

  • 1 db cékla

  • 2 marék áfonya

  • 4 evőkanál méz

  • 1 fej hagyma

  • 5 dkg bacon

  • 2 dkg vaj

  • 4 evőkanál olaj

  • 1 kávéskanál só

  • ½ mokkáskanál őrölt fahéj

  • színes bors

Elkészítés:

Szűzpecsenye áfonyás céklával

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A megtisztított céklát egész apró kockára vágjuk, a mézen, fahéjjal fedő alatt lassan puhára pároljuk. Esetleg, ha szükséges apránként egy kis vizet öntünk alá, de figyeljünk, hogy azt el is főzzük.


2. lépés

A sárgarépát, édesburgonyát, és burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és kevés sós vízben puhára főzzük.

A bacon kockákat egy serpenyőben lepirítjuk a hagymakockákkal együtt.


3. lépés

A megfőtt zöldségeket összetörjük, és hozzákeverjük a pirított bacon, és hagyma keveréket, kicsit megszórjuk friss őrölt borssal. Megvárjuk, míg kihűl.


4. lépés

A lehártyázott, frissen őrölt borssal megszórt, pihentetett szűzpecsenye minden oldalát lepirítjuk egy forró serpenyőben felolvasztott vajon. Majd egy tepsiben a 150 C-ra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre.


5. lépés

A már puha céklához hozzátesszük az áfonyát, és együtt még pároljuk.


6. lépés

Két kanál segítségével kis gombócokat formálunk a zöldségpüréből, és kevés olajon forró serpenyőben jó pirosra megsütjük, minden oldalát.

bottom of page