A szárított paradicsom, a pisztácia, a Prosciutto sonka, a könnyű fehérbor a fűszerekkel együtt egy igazi mediterrán ízvilágot varázsol a tányérodra. Az orzó tészta egy ritkán használt verzió itthon, de nagyon jó alapanyag pl. köretként.

Hozzávalók:
A húshoz:
0,5 kg sertés szűz / karaj / csirkemell
100 g szárított paradicsom
100 g Prosciutto sonka (nem főtt)
50 g pisztácia
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1,5 dl fehér bor
0,1 dl olíva olaj
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál őrölt bors
1 mokkáskanál fokhagyma por
A körethez:
1 bögre orzo tészta
2 bögre alap lé
½ mokkáskanál só
½ mokkáskanál őrölt fehér bors
2 teáskanál friss citromlé
10 dkg vaj
1 csokor petrezselyem
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, és konyhai aprítóval pürésítjük. A szárított paradicsomot felaprítjuk, a prosciuttot felcsíkozzuk. Az egészet egy kevés olajjal egy serpenyőbe tesszük.
2. lépés
Elkezdjük megpárolni, közben adagoljuk hozzá a bort, és ha kell még egy kevés vizet, vagy alaplét. Menet közben borsozzuk, és ha szükséges sózzuk.
3. lépés
Mikor majdnem elkészült beleszórjuk a felaprított pisztáciát, és azzal is összeforraljuk.
4. lépés
A tésztát az alap lében kb. 10 – 12 perc alatt puhára főzzük együtt a sóval, és a borssal.
5. lépés
Majd félretesszük, és hozzákeverjük a vajat, petrezselymet, és a citrom levét.
6. lépés
Először a sertésszüzet lehártyázzuk, befűszerezzük és egy rövid időre félretesszük. Míg készül a szósz, felhevítünk egy serpenyőt, beleöntjük az olajat, és a hús minden oldalát 2-2 percig pirítjuk. Majd előmelegített sütőben 160 fokon 10 percig sütjük.