top of page

Toszkán sertés szűzérme

Előkészítés:

10 perc

Főzési idő:

30 perc

Adag:

4 adag

Tapasztalat:

Gyakorlott

Glutén/Laktóz:

A szárított paradicsom, a pisztácia, a Prosciutto sonka, a könnyű fehérbor a fűszerekkel együtt egy igazi mediterrán ízvilágot varázsol a tányérodra. Az orzó tészta egy ritkán használt verzió itthon, de nagyon jó alapanyag pl. köretként.

Hozzávalók:

A húshoz:

  • 0,5 kg sertés szűz / karaj / csirkemell

  • 100 g szárított paradicsom

  • 100 g Prosciutto sonka (nem főtt)

  • 50 g pisztácia

  • 1 közepes fej vöröshagyma

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 1,5 dl fehér bor

  • 0,1 dl olíva olaj

  • 1 mokkáskanál só

  • 1 mokkáskanál őrölt bors

  • 1 mokkáskanál fokhagyma por

A körethez:

  • 1 bögre orzo tészta

  • 2 bögre alap lé

  • ½ mokkáskanál só

  • ½ mokkáskanál őrölt fehér bors

  • 2 teáskanál friss citromlé

  • 10 dkg vaj

  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

Toszkán sertés szűzérme

Letölthető receptlap

  1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, és konyhai aprítóval pürésítjük. A szárított paradicsomot felaprítjuk, a prosciuttot felcsíkozzuk. Az egészet egy kevés olajjal egy serpenyőbe tesszük.


2. lépés

Elkezdjük megpárolni, közben adagoljuk hozzá a bort, és ha kell még egy kevés vizet, vagy alaplét. Menet közben borsozzuk, és ha szükséges sózzuk.


3. lépés

Mikor majdnem elkészült beleszórjuk a felaprított pisztáciát, és azzal is összeforraljuk.


4. lépés

A tésztát az alap lében kb. 10 – 12 perc alatt puhára főzzük együtt a sóval, és a borssal.


5. lépés

Majd félretesszük, és hozzákeverjük a vajat, petrezselymet, és a citrom levét.


6. lépés

Először a sertésszüzet lehártyázzuk, befűszerezzük és egy rövid időre félretesszük. Míg készül a szósz, felhevítünk egy serpenyőt, beleöntjük az olajat, és a hús minden oldalát 2-2 percig pirítjuk. Majd előmelegített sütőben 160 fokon 10 percig sütjük.

bottom of page