Az érett gyökérzöldségekből az igazi, tehát az ősz elejétől következő nyár elejéig bármikor elkészíthető.
Időt igényel, míg a hús omlósan puha lesz, de megéri kivárni.
A zsemlekockákat bátran pirítsd meg, így lesz szép márványos és ízletes.

Hozzávalók:
A vadashoz:
1 kg marha comb, fehérpecsenye
6 db nagy sárgarépa
2 db nagy fehérrépa
2 fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
3 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
1 evőkanál mustár
1 kávéskanál pirospaprika
1 kávéskanál só
6 – 8 db babérlevél
késhegynyi szerecsendió
A zsemlegombóchoz:
50 dkg liszt
3 db zsemle
1 db tojás
1,5 teáskanál só
2 – 2,5 dl víz
2 evőkanál olaj
Elkészítés:

Letölthető receptlap
Lépés
A hagymát felkockázzuk, és az olajon üvegesre pirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával.
Rátesszük a felszeletelt húsokat, és mindkét oldalát megpirítjuk, megvárjuk, míg kifehéredik.
2. lépés
Rátesszük a megtisztított, felkarikázott sárga, és fehér répákat, sózzuk, és hozzátesszük a babérleveleket, fedő alatt elkezdjük megpárolni.
3. lépés
Mikor minden jól megpuhult, a húst kivesszük, a zöldségeket elpürésítjük.
4. lépés
A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, és egy kevés vízzel, a zöldség püréhez keverjük.
Alaposan összeforraljuk, hozzáadjuk a mustárt és az őrölt szerecsendiót.
5. lépés
A zsemléket összekockázzuk, és 1 evőkanál olajon jól lepirítjuk.
A lisztet összekeverjük a tojással, sóval, vízzel (mint egy nokedli tészta). Majd belekeverjük a lepirított zsemlekockákat.
6. lépés
Kanállal szaggatva forró vízben kifőzzük.
A kifőtt zsemlegombócokat a maradék olajjal meglocsoljuk, hogy ne tapadjanak össze.